Facebook Twitter Email

Pentru a putea găzdui  Festivalului Olimpic al Tineretului European de iarnă ( FOTE ) România a  investit în ultimii 3 ani peste 400 de milioane de lei în infrastructura  turistică şi sportivă. Schimbările aduse de aceste investiţii participă activ la  îmbunătăţirea imaginii de ţară a României. Unul dintre proiectele de succes este  Centrul de sărituri cu schiurile Râşnov, singurul din Europa de Sud-Est  acreditat de Federaţia Internaţională de Schi (FIS). Evaluările finale ale  echipelor tehnice ale Comitetului Olimpic European au validat România pentru a  găzdui în luna februarie a anului 2013 Festivalului Olimpic al Tineretului  European (FOTE).

Trambulina K90 Râşnov, MakroplastTrambulina K90 Râşnov, Makroplast

„Reconstrucţia Centrului  de sărituri cu schiurile Râşnov nu este doar un pas înainte pentru sportul  românesc, ci un demers cu greutate capabil să îmbunătăţească imaginea de ţară a  României. Sunt mândră că Aluterm Group a contribuit prin divizia Makroplast la  acest proiect.”

Andreea Strugaru, Managing Partner Aluterm  Group

 

România este pregătită să găzduiască în această iarnă Festivalului  Olimpic al Tineretului European (FOTE)

Europa laudă reuşita României în ceea ce priveşte reconstrucţia  infrastructurii turistice şi sportive. În luna octombrie Directorul Federaţiei  Internaţionale de Schi pentru competiţiile de sărituri cu schiurile, Walter  Hofer, a făcut o vizită la Râşnov pentru evaluarea situaţiei înainte de  Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Acesta a declarat „Tot ce  am văzut la Râşnov este la cel mai înalt standard. Baza se poate compara cu  oricare alta din lume. Pentru FIS, promovarea acestei discipline în ţările din  Est este o prioritate. Personal, văd România alături de state ca Polonia, Cehia,  sau Slovenia.”

 

Centrul de sărituri cu schiurile Râşnov – o istorie de 76 de ani

Cea mai importantă investiţie în infrastructura sportivă destinată sporturilor de iarnă s-a făcut la Râşnov, unde s-au construit patru trambuline  pentru sărituri cu schiurile cu punctul de construcţie (punctul K) la 15, 35, 64 şi 90 de metri. Povestea acestui complex sportiv începe în 1936, când a fost  amenajată prima trambulină pentru sărituri cu schiurile (reconstruită în 1947).  Un câştig enorm pentru România la nivel de imagine de ţară îl constituie  intrarea în circuitul internaţional al acestui sport (etapele organizate de  FIS). În plus, continuarea unei tradiţii vechi de 76 de ani conferă o aură de  poveste acestei reuşite.

Mika Jukkara, responsabilul pentru sărituri cu schiurile al Federaţiei  Internaţionale de Schi  a menţionat în urma inspecţiei finale făcută în  vederea organizării FOTE în România: „Vreau să îi felicit pe cei care au  construit baza de la Râşnov. Este la cel mai înalt nivel şi e gata pentru o  competiție de amploarea Festivalului Olimpic al Tineretului European. Nu cred că România va avea probleme, tot ce am văzut până acum este excelent”.

 

Ce câştigă România?

Evenimentele sportive, prin promovarea de care se bucură la nivel global,  reprezintă un element puternic de construcţie a imaginii de ţară. România a  devenit cunoscută pentru iubitorii sporturilor de iarnă din Europa prin  găzduirea pentru prima dată, în iunie 2012, a unei etape de sărituri cu  schiurile (FIS). Printre participanţi s-au aflat austriacul Thomas Morgenstern,  campion mondial şi olimpic la sărituri cu schiurile, unul dintre cei mai de  succes sportivi din domeniul săriturilor cu schiurile din toate timpurile şi  slovenul Robert Kranjec, actualul campion mondial.

În plus, parcul sportiv de la Râşnov poate deveni spaţiul potrivit de  antrenament pentru săritorii cu schiurile din Bulgaria, Ungaria şi alte ţări  vecine care nu dispun de o infrastructură la fel de complexă. Walter Hofer  afirmă că Râşnovul are toate şansele să devină un oraş cunoscut prin prisma  sporturilor de iarnă, comparându-l cu oraşul Lahti din Finlanda.

Pe lângă beneficiile aduse industriei turismului se generează un avantaj  enorm pentru cluburile de schi, care au acum posibilitatea să facă antrenamentele în ţară.

 

Construcţia Centrului de sărituri cu schiurile Râşnov

Investiţiile totale alocate pentru reabilitarea infrastructurii necesare  organizării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) sunt estimate la  400 de milioane de lei. Pentru dezvoltarea Centrului de sărituri cu schiurile  Râşnov s-au alocat mai mult de 10 milioane de euro.

Printre companiile romaneşti care au participat la acest proiect se află şi  Aluterm  Group  care a furnizat prin divizia  Makroplast   policarbonatul utilizat la construcţia panourilor de protecţie de la  Trambulina K90 . La  proiectul de construcţie al acestei trambuline de la Râşnov s-au îmbinat  cerinţele de siguranţă cu cele estetice prin folosirea plăcilor de  policarbonat  compact  la sistemele de panouri laterale de protecţie. Astfel, 325 de metri pătraţi de  policarbonat cu grosimea de 8 mm şi 140 de metri de  policarbonat  compact  de 10 mm vor proteja schiorii, dar şi spectatorii din complexul  sportiv.

Despre Aluterm Group

Despre Aluterm Group

Aluterm Group este un jucător  important din industria construcţiilor din România în domeniile automatizări  pentru căi de acces, materiale din policarbonat şi parcări automate. Renumele  Aluterm s-a construit prin calitatea, implicarea şi performanţa dovedite în cele  peste 1500 de proiecte pentru care a furnizat produse şi prin colaborarea  exemplară cu distribuitorii și partenerii. Aluterm este un inovator şi un  creator de modele de succes din piaţa naţională.

Aluterm Group:
BUCUREŞTI – Sos. Dudesti-Pantelimon 42, incinta RAMS Business Park T/F:  021-6272300  CLUJ – Str. Traian Vuia nr. 208 T/F: +40 26 427 4014
E-mail:   marketing@aluterm.ro
Web: www.aluterm.ro
Web:  www.makroplast.ro
Web:  www.siatec.ro
Web: www.parkomatic.ro

Sursa : comunicate de presa

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva