Facebook Twitter Email

România are un nou domeniu schiabil, Transalpina, care a fost deschis în zona Lacului Vidra din Munţii Parâng, la 150 de km de Sibiu. Staţiunea este construită la 2.000 de metri altitudine, astfel încât zăpada se menţine timp de 6 luni pe an, iar de-a lungul celor peste 9,9 kilometri de pârtii, schiorii au parte de un peisaj de vis, cu brazi semeti si o natura de o frumusete naucitoare, cu creste muntoase virgine, care se oglindesc ca intr-un glob de cristal in lacul Vidra.

Aici, sapte partii ale celui mai nou complex de schi din Romania, Transalpina, isi propun sa rivalizeze cu domeniile schiabile din Austria si Elvetia. Intregul complex a fost construit cu fonduri de la Ministerul Turismului, iar investitia este una uriasa, 30 de milioane de euro”, scriu jurnaliştii de la stirileprotv.ro.

In martie 2012 a fost inaugurata prima partie de ski iar in 22 decembrie 2012 s-a deschis oficial acest domeniu schiabial.

Accesul la instalatiile pe cablu (telegongola, teleschi si telescaun) va fi gratuit pana la 31 ianuarie 2013, promit cei care administrează domeniul schiabil.

Pe timpul iernii, la Vidra se poate ajunge la ski dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi – Malaia – Voineasa – Vidra- Obarsia Lotrului – vezi harta domenii ski Transalpina) deoarece portiunile din Transalpina: Obarsia Lotrului – Ranca si Obarsia Lotrului Lacul Oasa nu sunt deszapezite.

Asadar, de la Sebes nu se poate ajunge la partie pe traseul Transalpinei (Sebes – Sugag – Lacul Tau – Lacul Oasa – Pasul Tartarau – Obarsia Lotrului – Vidra).

In conditii de vreme nu foarte rea se poate ajunge si dinspre Petrosani, dar inainte de a aborda aceasta ruta este recomandat sa sunati la CNADNR pentru a afla daca drumul este deszapezit.

De la Sibiu la partia de schi Mioarele, cum mai este numita partia deja inaugurata din domeniul schiabil Vidra – Transalpina, sunt 140 km (3 ore), iar de la Valcea la partie 110 km (2.5 ore).

Intre Brezoi si partia de ski Vidra drumul este asfaltat si bun in mare parte, mai putin potiunea dintre Voineasa si Lacul Vidra (24 km ) unde asfaltul mai are denivelari si gropi mici pe alocuri. Gasiti filmata portiunea de drum Obarsia Lotrului – Voineasa aici (la minutul 13:30 se poate observa baza partiei de ski Vidra – Transalpina) iar aici gasiti filmata potiunea de drum Voineasa – Malaia – Brezoi.


Administratorii partiei recomanda lanturi pentru masina si neaparat cauciucuri de iarna pentru drumul Obarsia Lotrului – Petrosani. Locuri de cazare deocamdata nu sunt in apropierea partiei.

Puteti gasi cazare la pensiunile dintre Voineasa si Brezoi si la putinele pensiuni de la Obarsia Lotrului, care sunt cele mai apropiate partiei.

Sunt disponibile pentru inchiriere 100 perechi schiuri si clapari aferenti + 10 snowbord-uri. Acces instalatii cablu:orele 9-16 in perioada 27-28-29-30 dec. -in 26 decembrie intre orele 9-14.

Sursa BUznewz

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva