Facebook Twitter Email

 

Producătorul de sisteme de aluminiu, ETEM Systems SRL, va furniza structurile din aluminiu pentru un parc fotovoltaic motat pe acoperişul uneia dintre cele mai mari fabrici de echipamente de iluminat din Bucureşti. Parcul solar montat pe acoperiş va avea o capacitate de 0,4 MW şi ETEM Systems va utiliza cele mai solide structuri şi accesorii din aluminiu.

“Proiectul este gestionat de Consplan Management şi se estimează că va fi finalizat până la finele acestui an. Conexiunea la reţea se va realiza nu mai târziu de mijlocul lunii ianuarie 2013”, a declarat Andreas Laspadakis (foto), directorul general al ETEM Systems.

Mai mult, ETEM Systems va furniza structuri metalice pentru un proiect fotovoltaic pentru acoperiş de o capacitate mai mare, proiect care se estimează că va începe anului viitor.

“ETEM Systems va furniza structurile necesare pentru un parc fotovoltaic cu o capacitate de 1,4 MW, care va fi situat pe acoperişul unei fabrici de electronice din Timişoara, un proiect, de asemenea, administrat de Consplan Management”, a adăugat Andreas Laspadakis.

“Suntem martorii unei creşteri a cererii pe acest segment. Companiile sunt interesate de a valorifica acest potenţial de energie verde, în special companiile cu acoperişuri pe suprafeţe mari, cum ar fi centrele logistice şi mall-urile. Odată ce legislaţia va oferi un cadru de reglmentare clar cu privire la tarifele pentru proiecte mici, acest segment va fi în continuă creştere”, a declarat Andreas Laspadakis.

Compania ETEM este prezentă sub marca ETEM Systems în Romania din anul 2003. Ca grup, compania ETEM a fost fondată în 1971, ca parte a celui mai mare holding metalurgic din Balcani – VIOHALCO. ETEM numără peste 1000 de angajaţi în peste 10 ţări. Compania ETEM este specializată în producţia de sisteme de aluminiu integrate, pentru aplicaţii arhitecturale şi industriale. ETEM a fost acreditat ca furnizor preferenţial al sectorului automobilelor, oferind profile performante pentru lideri de piaţă, precum BMW, Audi şi Porsche. În România, compania furnizează sisteme din aluminiu pentru aplicaţii arhitecturale şi industriale, inclusiv panouri compozite din aluminiu (Etalbond) şi structuri de aluminiu pentru instalaţii fotovoltaice.

Sursa Focus energetic

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva