Facebook Twitter Email

Enel Green Power (EGP) a conectat la reţea trei noi centrale eoliene, cu o capacitate instalată totală de 206 MW – Elcomex EOL, Târguşor şi Gebelesis – localizate în Dobrogea. Imediat ce vor deveni complet operaţionale, noile centrale eoliene vor putea genera circa 560 milioane kWh de energie electrică, în fiecare an, se arată într-un comunicat de presă.

Centrala eoliană Elcomex EOL are 52 de turbine, cu o capacitate instalată de 2,3 MW fiecare, ajungând, astfel, la o capacitate instalată de 120 MW. Noua unitate va genera circa 340 milioane kWh de energie electrică anual, la capacitate maximă.

Centrala Târguşor are o capacitate instalată de circa 60 MW, cu 26 de turbine de 2,3 MW fiecare, ceea ce îi va permite producţia a peste 170 milioane kWh de electricitate pe an, la capacitate maximă.

Cel de-al treilea parc eolian, Gebelesis, situat în partea de nord a Dobrogei, este format din cinci turbine de 3 MW fiecare şi alte 6 turbine de 2 MW fiecare, având o capacitate instalată totală de 27 MW. Unitatea va produce aproximativ 50 de milioane kWh de electricitate anual.

“Pentru construirea acestor trei noi centrale au fost investite circa 340 de milioane de euro, ceea ce demonstrează angajamentul Enel Green Power de a contribui la extinderea producerii de energie electrică din surse regenerabile în România”, se mai arată în comunicat.

În numai doi ani, Enel Green Power a atins o putere instalată de aproape 500 MW în centrale eoliene operate în România.

Enel Green Power este o companie parte a Grupului Enel, dedicată dezvoltării energiei regenerabile la nivel internaţional, activând în Europa şi America. În 2011, compania a generat 22,5 miliarde de kWh din resurse precum apă, soare, vânt şi din căldura Pământului – suficient pentru a satisface necesarul de energie a peste 8 milioane de gospodarii şi pentru a evita emisiile a peste 16 milioane de tone de dioxid de carbon în atmosferă. Enel Green Power este lider mondial, datorită mixului echilibrat de generare a energiei, oferind volume generate cu mult peste nivelul sectorului. Compania are o capacitate instalată de peste 7.700 MW, care provine dintr-un mix de surse precum energia eoliană, solară, hidroelectrică, geotermală şi biomasă. În prezent, EGP deţine aproximativ 700 de centrale operaţionale în 16 ţări din Europa şi America.

Sursa Focus Energetic

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva