Facebook Twitter Email
 A photo of a picturesque place in Romania was published on the popular website 9gag.com and the positive comments soon appeared. Bigar waterfall, located on Minisului Valley, in Aninei Mountains, Caras Severin county, is presented in the photo.

What makes it inedited is the 7 meter height from which the water fall directly on a block of tuff. Izorul area or Izbucului Bigar area has been included from 2000 in the National Park Cheile Nerei-Beusnita.

The spring is fed by an underground water source, which crosses Bigar cave from Aninei Mountains. After approximately 200 meters, the spring water falls in Minis river, from a rocky threshold, forming the tuff waterfall, which is called Bigar Waterfall.

In this area there is also a tour stop, located on parallel 45 and signaled with a special sign. Bigar village is located in the south of Banat, is part of Berzasca collective, located between Moldova Noua and  Orsova towns.

Being a small village, the accommodation offer in the area is modest, tourists who come here have to chose from a few villas or pensions.  According to historical sources, Bigar village was set up in 1827, back then being called Schnelleruhe. The name comes from general Andreas Schnelle, who stopped in this area.

 

Cascada Bigar face senzatie pe site-uri straine

O fotografie care surprinde un loc pitoresc din Romania a fost publicata pe popularul site 9gag.com, comentariile favorabile neintarziind sa apara. In imagine este Cascada Bigar, care se afla pe Valea Minisului, in Muntii Aninei, judetul Caras Severin.

Aspectul inedit este dat de inaltimea de 7 metri de la care curge apa, direct pe un bloc de tuf calcaros.Zona izvorul sau Izbucului Bigar este inclusa din anul 2000 in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.

Izvorul este alimentat de un curs de apa subteran, care strabate pestera Bigar din Muntii Aninei. Dupa aproximativ 200 de metri, apa izvorului se varsa in raul Minis, de pe un prag stancos, formand cascada de tuf calcalor, ce poata numele de Cascada Bigar.

In acesta zona se afla si un popas turistic, aflat chiar pe paralela 45 si semnalizat cu un indicator special. Localitatea Bigar este situata sudul Banatului, face parte din comuna Berzasca, amplasata intre orasele Moldova Noua si Orsova.

Fiind o localitate de dimensiuni mici, oferta de cazare din zona este modesta, turistii care se aventureaza aici fiind nevoiti sa se rezume la cateva vile sau pensiuni agroturistice.

In localitatea Bigar, accesul se face doar cu autoturismul, pe un drum comunal care se desprinde din DN 57, aproape de localitatea Cozia. Conform izvoarelor istorice, satul Bigar a fost intemeiat in anul 1827, pe vremea aceea purtand numele de Schnelleruhe. Acest nume provine de la generalul Andreas Schnelle, care a poposit in acea zona.

bigar video

 

Sursa: Bucharest Herald

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva