Facebook Twitter Email

Străinii vin să scoată bani din turism în ţara noastră. Unde mai exact? La Bihor, în Pădurea Neagră. Acolo un cetăţean austriac, ajutat de un neamţ au pus bazele unei ferme de mistreţi, bizoni nord-americani şi cerbi. Toată afacerea i-a costat peste 400 de mii de euro, dar le merge bine, căci este o premieră pentru România.

Totul a început cu un vis al austriacului: să pună pe picioare un proiect turistic unic în România. L-a convins şi pe prietenul său din Germania. Aşa că s-au pus pe treabă. Au găsit şi localitatea perfectă: comuna bihoreană Şinteu. Acum, pentru prima dată în istorie, o turmă de bizoni nord-americani peşte iarba din ţara noastră.

Cei doi au investit peste 400 de mii de euro în această afacere. Ferma de creştere a bizonilor se întinde pe aproximativ 17 hectare. Pe alte 19, cresc 250 de mistreţi, opt cerbi lopătari şi zece mufloni.

Puii de bizon au împlinit deja un an. Pentru fiecare animal, cei doi investitori au plătit între trei mii şi şapte mii de euro. Proiectul este unic în România, dar nu şi în Europa. Cei doi au urmat modelul ungar, unde acesta aduce anual proprietarilor un câştig de 150 de milioane de euro. Banii sunt scoşi atât din vânătoare, cât şi din cazarea turiştilor care vin să vadă animalele, să le fotografieze sau să guste din preparate tradiţionale.

Sursa Reporterntv

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva