Facebook Twitter Email
Comunicat de presă
Data: 05.11.2012

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a inaugurat astăzi, 5 noiembrie 2012, Biroul Consular de la Erbil, Irak.

La ceremonia de inaugurare au participat ministrul de interne al Guvernului Regiunii Kurdistan din Irak, Kerim Sinjari şi guvernatorul din Erbil, Nawzad Hadi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai mediului de afaceri şi ai mass-media.

Şeful diplomaţiei române a evidenţiat importanţa deschiderii acestei reprezentanţe diplomatice în Regiunea Kurdistan din Irak, pentru îmbunătăţirea activităţii de acordare de asistenţă şi protecţie consulară cetăţenilor români şi servicii consulare pentru cetăţenii irakieni din circumscripţia oficiului.

Cu această ocazie, ministrul Titus Corlăţean s-a declarat încrezător că deschiderea Biroului Consular Erbil va încuraja şi mai mult companiile româneşti să dezvolte legături în regiune, va ajuta la o mai bună înţelegere a realităţilor din teren şi va facilita dezvoltarea cooperării în domenii precum educaţie şi cultură.

În cadrul convorbirilor cu reprezentanţii conducerii Regiunii Kurdistan din Irak, prezenţi la acest eveniment, au fost abordate aspecte de interes pentru aprofundarea cooperării economice, participarea agenţilor economici români la reconstrucţia zonei, acordarea de asistenţă.

Totodată, în contextul vizitei, a fost semnat un acord de înfrăţire între judeţul Braşov şi guvernoratul Erbil. Acordul a fost semnat în prezenţa ministrului de externe român şi a ministrului de interne al Guvernului Regional Kurdistan, de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, şi guvernatorul din Erbil, Nawzad Hadi.

Coordonatele Biroul Consular Erbil sunt următoarele:

Adresa: Gulan Street, Ster Tower, Floor 7, unit 702, Erbil, Regiunea Kurdistan

Telefon:  00964 (0) 662246715

Telefon urgenţe:  00964 (0) 7508516575

Fax: 00964 (0) 662246716

Email: erbil@mae.ro

Circumscripţia consulară cuprinde guvernoratele Duhok, Erbil și Sulaymaniyah.

Sursa : MAE

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva