Facebook Twitter Email

Intr-o perioada in care multi romani si italieni deopotriva se plang ca viata este tot mai grea in Peninsula, exista si exceptii. Cativa conationali au decoperit secretul succesului punand pe picioare afaceri “de nisa” si castigand clienti fideli. Vezi cum reusesc sa faca profit pe timp de criza 2 tineri stabiliti in Milano.

Creatoarea de pantofi Cristina Toma i-a cucerit pe italieni, vestiti pentru eleganta lor. Acum vrea sa cucereasca si piata asiatica, dupa ce povestea ei fost mediatizata in publicatii precum Corriere della Sera, dar si in reviste de design, arata un reportaj ProTv.

Secretul succesului a fost sa se specializeze intr-un segment de piata lasat liber de artizanii italieni care au renuntat sa mai practice meseria de pantofar pe “stil vechi”, adica manual.

Liviu Onea conduce de cativa ani un resturant cu specific romanesc. A investit cam 300.000 euro, iar secretul lui este ca stie exact ce-si doresc clientii, majoritatea romani nostalgici dupa mancarea de-acasa.

Potrivit datelor Camerei de Comert, in Italia sunt aproape 30.000 de firme conduse de romani, cele mai multe in constructii, comert si agricultura. In Milano, un rezident roman din 14 are propria lui afacere.

Sursa :Daily business

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva