Facebook Twitter Email

 

 Într-un orăşel din judetul Hunedoara , un vraci taie sub limbă la foc continuu oameni bolnavi din ţară şi din străinătate .
Cu o lamă şi două mişcări scurte , dar sigure , susţine că a lecuit 50.000 de oameni din ţară şi din străinătate de
bolile pământului . De la colesterol şi tensiune până la diabet , hepatite şi ciroză , pe principiul că toate relele se trag de la sângele intoxicat . E văzut drept ultimul tăietor sub limbă din România şi din Europa . Nu umblă cu dovezi ştiinţifice , spune că îl recomandă practica . I s-a dus vestea din gură în gură şi s-a trezit la uşă cu muncitori , măturători , manageri de top şi parlamentari deopotrivă .
A trăit şocul vieţii când s-a pomenit cu un cârd de doctori şi asistente veniţi de la Bucureşti . Cornel Ciobanu , 42 de ani , e vraci cu acte în regule : are blog şi cabinet la Lupeni , în Hunedoara , totul pe firmă .Vinişoarele de sub limbă , canal de deversare pentru toxine . În era injecţiilor fără ac şi a operaţiilor fără bisturiu , pare utopie că , într-un colţ al ţării , cineva mai vindecă bolnavii pe capete într-un fel atât de rudimentar . Tăiatul sub limbă este o practică la fel de veche ca folosirea ventuzelor , ” trasul ” picioarelor lovite şi descântecul care scapă de deochi . Aceste practici ţărăneşti îşi trăiesc ultimele zile , odată cu stingerea ultimilor vraci populari , dar Cornel Ciobanu , tăietor din tată în fiu , ţine tradiţia vie . Secretul vindecărilor miraculoase pare simplu : sub limbă sunt două vinişoare care comunică cu ficatul şi fierea , pe partea dreaptă şi cu inima , splina şi pancreasul , pe partea stângă . Vinişoarele acestea sunt ca un canal de deversare , unde se acumulează toxine . Când vasele sunt suprasaturate , toxinele ajung în sânge şi de 2-3 ori pe an , trebuie tăiate ca să se scurgă sângele rău. ” Dacă sângele e toxic , scade imunitatea şi întregul organism se poate îmbolnăvi . Mai întâi ficatul , apoi bila , splina , pancreasul şi tot aşa “, încearcă o comparaţie vraciul .
 
” N-am nevoie de analize , văd bolile-n sânge “Tăiatul sub limbă nu e la îndemâna oricui : îţi trebuie har şi dexteritate . ” S-a umplut pământul de tăietori sub limbă , dar nu toţi respectă procedurile : igienă şi unghi de incizie , ca să nu îi provoci omului o ditamai hemoragia şi să se cicatrizeze bine ” , precizează tămăduitorul . La 14 ani , Cornel Ciobanu a testat metoda pe propria-i piele . Cei mai mulţi ” pacienţi ” vin cu inima strânsă şi îngheţaţi de frică , dar pleacă uşuraţi , văzând că s-au stresat degeaba , şi regeneraţi din cap până-n picioare . Procedura rudimentară se execută modern , cu instrumente de unică folosinţă , care se desigilează în faţa omului . Cu o lamă fină se crestează uşor vasele de sânge de sub limbă . ” Durează o jumătate de secundă , iar pacienţii nici nu simt mai mult de o pişcătură . Cam un minut durează scurgerea sângelui , iar în zece minute pot să mănânce ce vor ” , ne linişteşte tăietorul . Pentru 70 de lei , cât costă procedura , scapi de colesterol , tensiune mare , hepatite de toate tipurile , acnee severe , psoriazis şi varice . Cornel Ciobanu nici n-are nevoie de analize de laborator ca să citească bolile omului , le vede direct în sângele scurs . ” Dacă are nişte aţişoare prin el , acelea sunt depuneri de grăsime , ateroame cum spune medicii , adică trigliceride şi colesterol mare . Dacă e foarte închis la culoare , înseamnă că omul are o afecţiune hepatică , dacă are o spumă roşiatică-suferă de diabet sau de HIV . Previziunile s-au adeverit întotdea-una ” , spune mândru tămăduitorul . Nu taie sub limbă doar bolnavi , ci şi oameni sănătoşi , preventiv . ” Eu m-am tăiat a 41-a oară acum trei săptămâni . Pentru detoxifiere , este bine să facem asta de 2-3 ori pe an ” , recomandă ” doftorul ” .
 
” Rudele îi ţineau lumânarea , eu am vindecat-o “
Cornel Ciobanu a avut mulţi pacienţi , de la ţărani săraci şi ţigani , până la manageri şi guvernanaţi . Din ţară şi din străinătate , din Siria , Germania , Ungaria , Polonia , Cehia , Serbia , Israel şi Angola . Ambasadoarea Angolei şi un medic din Israel i-au propus să rămână acolo , dar n-a vrut . La cerere , se deplasează la client . Nu reţine nume , dar cazurile spectaculoase îi rămân în suflet . Cel mai tânăr a fost un băiat de 4 ani , pe care l-a vindecat de diabe t, iar cel mai bătrân – o femeie de 92 de ani ” Am avut o pacientă din Roşiorii de Vede , bolnavă de ciroză în ultima fază . Avea sicriul şi crucea în casă , îi ţineau rudele lumânarea . Am tăiat-o sub limbă şi în două luni s-a pus pe picioare ” , uimeşte vraciul .
 
CONFLICT
 
Halatele albe care-i trec pragul cer discreţie Hepatitele sunt specialitatea lu i. ” Eu m-am declarat mereu împotriva interferonului , pentru că doar stagnează virusul . Dacă nu mai iei , mori . Am avut mari conflicte cu Streinu – Cercel pe tema asta “, e curajos tăietorul . Conflictele cu medicii par să fie doar la televizor , pentru că , în realitate , spune că a avut mulţi pacienţi din breasla halatelor albe. ” M-am pomenit cu un cârd de doctori şi asistenţi de la un spital din Bucureşti , credeam că nu se mai termină . M-au rugat să nu suflu un cuvânt despre ei . De parcă eu le mai ştiam numele “, se amuză vindecătorul . A mai vindecat un bărbat de 55 de ani , bolnav de ciroză în stadiu avansat. ” Din cauza lichidului avea o burtă imensă , îi dădeau lacrimile de durere . A venit la mine cu medicul lui curant , care nu-i mai dădea nicio şansă . L-am tăiat sub limbă şi a picurat sânge negru smoală , o jumătate de oră . După ce i s-a oprit sângerearea , şi-a apăsat singur pe ficat , fără să mai aibă durere . Nu-i venea să creadă “, spune Ciobanu .
Cornel Ciobanu e asistent medical generalist cu acte în regulă. ” În timpul practicii , directoarea spitalului mi-a zis să nu mai dau sfaturi băbeşti la oameni . I-am promis că nu , dar , după câţiva ani , m-a sunat să-l tai pe bărbatu-său . Cică , ştiţi , aşa era politica spitalului ” , râde bărbatul .
” Odată scurs sângele rău , ai scăpat de boală . Nu se poate demonstra . E ca atunci când îţi suceşti piciorul şi te duci la o babă , care te trag e.” CORNEL CIOBANU , ultimul tăietor sub limbă din România în picioare . ” Vinişoarele acelea de sub limbă nu comunică direct cu organele interne . E drept că toate vasele de sânge din corp comunică între ele .
 
Citiţi
 
Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva