Facebook Twitter Email
 Bran castle is ranked second in a chart of most expensive properties in the world and first in Europe, according to Forbes magazine.The magazine put together a chart of most expensive properties and Bran Castle, evaluated at 140 million dollars, is the first in Europe and the second in the world.

The first place in the chart is a 165 million dollar property in Beverly Hills, California, built in 1926, where the “Godfather” was shot. The third place is a property owned by Saudi prince Bandar bin Sultan in Aspen ski resort, evaluated at 135 million dollars.

Located almost 30 km from Brasov, Bran Castle currently hosts the bran Museum which hosts collections of armors, weapons, furniture and ceramic works. The castle’s yard also hosts a small village museum, with traditional houses from Rucar-Bran region.

The museum attracts hundreds of thousands of Romanian and foreign tourists who are interested in the castle’s history, closely connected to the legend of Count Dracula.

 DRACULA CASTEL

1. MOVIE HERE

2. TV Dracula

Castelul Bran, cea mai SCUMPĂ proprietate din Europa şi pe locul doi în lume

Castelul Bran este cotat de revista Forbes pe locul al doilea în topul celor mai scumpe proprietăţi din lume şi pe primul loc în Europa.

Redactorii Forbes au realizat un clasament al celor mai scumpe proprietăţi, iar Castelul Bran, evaluat la 140 de milioane de dolari, este pe primul loc la nivel european şi pe pe locul al doilea în întreaga lume.

Pe primul loc în topul Forbes este o proprietate de 165 de milioane de dolari din Beverly Hills, California, construită în 1926 şi în care s-a filmat “The Godfather”. Locul trei este ocupat de o proprietate deţinută de prinţul saudit Bandar bin Sultan în bine cunoscuta staţiune de ski Aspen şi care este evaluată la 135n de milioane de dolari.

Situat la aproape 30 de kilometri de Braşov, Castelul Bran adăposteşte în prezent Muzeul Bran, unul care găzduieşte colecţii de ceramică, mobilier, arme şi armuri. În curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiţionale din regiunea Rucăr-Bran.

Castelul Bran a fost subiectul unei dispute legale, după ce în anul 2000 a fost revendicat de descendenţi ai Habsburgilor. În anul 2006, aceştia au intrat în posesia castelului şi a domeniului aferent, însă acestea au fost în continuare administrate de statul român până pe 18 mai 2009. Înaintea retrocedării, toate colecţiile care aparţineau statului au fost mutate de la Castelul Bran la Vama Medievală, iar apoi noii proprietari au remobilat castelul cu obiecte din colecţia personală.

Anual, muzeul atrage sute de mii de turişti, români şi străini, interesaţi de istoria acestuia, strâns legată de legenda contelui Dracula.

Film cu castelul Dracula

1. Dracula Castel Movie

2. TV Dracula

 

 Sursa: Bucharest HeraldDracula

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva