Facebook Twitter Email

Specialiştii le recomandă persoanelor care suferă de alergii să evite ouăle de găină. Fierte sau crude, ouăle de prepeliţă pot fi folosite în tratamentul unui număr impresionant de afecţiuni.

Ouăle de prepeliţă le-ar putea înlocui cu succes pe cele de găină, deoarece au un conţinut mult mai complex de principii active.

Un ou de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de opt ori mai mult fier, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2 decât unul de găină.

Conţine, de asemenea, un întreg complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.

„Efectele miraculoase produse de oul de prepeliţă în organism se datorează proteinelor de calitate superioară din ou, glucidelor speciale, care nu sunt periculoase pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care suferă de alte boli înregimul cărora ouăle sunt interzise. De asemenea, ouăle de prepeliţă conţin aminoacizi esenţiali şi factori antialergenici. La fel de valoroase sunt şi enzimele care curăţă depunerile de colesterol de pe pereţii vaselor sanguine” , precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Grăbesc recuperarea după o operaţie

O cură cu astfel de ouă îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici. Aceste tonice naturale ajută inima să funcţioneze normal, revigorează organismul după perioade intense de stres şi de epuizare.

În cazul bolnavilor care au suferit o intervenţie chirurgicală sau care au făcut chimioterapie, ouăle de prepeliţă grăbesc recuperarea. Beneficiile acestei terapii nu se opresc aici, deoarece cura cu ouă de prepeliţă reglează aciditatea gastrică şi digestia.

O astfel de terapie pre- şi postnatală vine în sprijinul viitoarelor mame, deoarece le ajută să nască mai uşor, iar după naştere acestea pot să alăpteze mai mult timp.

De asemenea, o cură cu ouă de prepeliţă are efecte foarte bune în cazul bolnavilor de dischinezie biliară, TBC şi celor cu afecţiuni ale rinichilor şi ficatului. Şi persoanele supraponderale, cele care au probleme cu imunitatea sau care au un nivel crescut al glicemiei îşi ameliorează starea de sănătate în urma consumului de ouă de prepeliţă.

Se consumă crude, dimineaţa

Există mai multe scheme de tratament, în funcţie de vârstă şi de afecţiune. Ouăle se consumă crude, dimineaţa, în locul cafelei, şi trebuie să fie proaspete. Se recomandă mai multe cure: cu 60, 90, 120 şi cu 240 de ouă.

Cura cu 60 de ouă se urmează 30 de zile şi este indicată adulţilor şi copiilor cu vârste între unu şi trei ani (câte două ouă zilnic).

Copiilor cu vârsta de 4-7 ani li se recomandă cura cu 60 de ouă ţinută timp de 20 de zile (câte trei ouă zilnic). Cura cu 90 de ouă se ţine 30 de zile de către copiii cu vârsta de 8-10 ani (câte 3 ouă zilnic), iar cura cu 120 de ouă este pentru 26 de zile (se recomandă adulţilor şi adolescenţilor cu vârste între 16 şi18 ani. În schimb, cura de 240 de ouă se administrează timp de 50 de zile doar adulţilor.

Persoanelor care nu pot consuma ouăle crude li se recomandă fierberea acestora.

De ce sunt bune ouale de prepelita?

Nu este un mit, este chiar adevarat. Ouale de prepelita sunt intr-adevar primele pe lista de recomandari pentru persoanele care vor sa duca o viata sanatoasa. Stim cu totii ca ouale de gaina, oricat de bune ar fi, contin colesterol si pot deveni periculoase. Oul de prepelita in schimb nu numai ca nu contine colesterol, insa asigura si o energie mult mai mare.

Cu aceste proprietati ouale de prepelita pot ajuta la recuperarea dupa o perioada de stres sau de epuizare fizica, pentru ingrijirea tenului si a parului (prevenind caderea acestuia). De asemenea, medicii naturalisti recomanda aceste oua si pentru cei care sufera de boli respiratorii, digestive, hepatice, circulatori, de rinichi sau ale sistemului nervos. Sunt indicate si persoanelor care au un metabolism dereglat.

Ouale se consuma crude, de preferat dimineata. Este de preferat sa fiti foarte atenti la termenul de valabilitate. Puteti adauga o lingurita de miere la acestea pentru a face gustul mai placut si pentru a va asigura un surplus de energie. Se pot consuma pana la 3 oua pe zi, ceea ce v-ar putea asigura necesarul de energie pana dupa-amiaza, simtindu-va satuli doar cu consumul acestora. Astfel scade riscul de a manca peste masura. Ceea ce este interesant, este ca nu exista contraindicatii, fiind recomandat tuturor indiferent de afectiunile de care sufera.

Sa nu va fie teama de faptul ca acestea va vor priva de vitamine sau minerale, in conditiile in care preferati sa nu mai consumati nimic altceva pe o perioada mai lunga de timp in cursul unei zile. Un ou de prepelita contine de 5 ori mai multa vitamina B2 decat un ou de gaina. De asemenea acelasi raport este valabil si in cazul fosforului. In cazul vitaminei B1, acesta are de 6 ori mai multa decat oul de gaina, si de 7 ori mai mult fier si potasiu. Totodata contine vitamina A si vitamina E.

Pentru a te bucura de toate efectele benefice ale acestui aliment, este bine sa renunti la alcool. Acesta poate reduce efectele terapeutice, stresul fiind mai greu de indepartat.

Acestea fiind spuse, nu uita ca acesta este singurul ou dietetic. Continutul sau de proteine, glucide nedaunatatoare pentru diabetici, lipide si licitine, vitamine, saruri minerale, aminoacizi esentiali si factori antialergici il fac intr-adevar un produs minune pentru toate persoanele, indiferent de motivul pentru care acestea au hotarat sa apeleze la un astfel tip de dieta. Mai mult, in functie de nevoile fiecaruia, exista tipuri de diete speciale a caror baza este oul de prepelita.

 

Este imposibil sa nu fi auzit deja de calitatile iesite din comun ale acestui aliment foarte bogat in vitamine. O cura cu oua de prepelita rezolva probleme grave de sanatate, cum ar fi: afectiuni ale inimii, ale stomacului sau ale sistemului circulator, si asta fara nici un altfel de medicamente. Dealtfel, toti crescatorii de prepelite sustin ca viata li s-a schimbat in bine datorita acestei mici pasari: in primul rand consumul zilnic de oua le-a imbunatatit sanatatea (a lor si a familiilor lor), iar in al doilea rand veniturile pe care le obtin din comercializarea oualor sau a carnii sunt mai mult decat multumitoare.

In antichitate, chinezii tratau in mod curent astmul bronsic cu oua de prepelita, iar vechii egipteni tratau inca de acum 4000 de ani impotenta si sterilitatea.

Doctor Jean Claude Truffier, medic generalist francez, face studii aprofundate asupra calitatilor terpeutice ale oului de prepelita, obtinand rezultate remarcabile in tratarea astmului bronsic, rinitei, conjunctivitei, tusei spastice, urticariei, etc.

Dupa aceste remarcabile succese, numerosi medici, vor accepta acest tratament, extinzand utilizarea lui in tratarea altor afectiuni, cum ar fi:

– ulcer gastric si duodenal

– diabet zaharat

– hipertensiune arteriala

– boli ale ficatului si rinichilor

– impotenta sexuala

“Eu, de cand am inceput tratamentul cu oua de prepelita nu m-am mai oprit”, spune domnul Popescu. “Practic, oul nu te trateaza de astm, de ulcer sau boli de rinichi , ci te trateaza in general.” Oul de prepelita este un “medicament” fara nici o contraindicatie si are marele avantaj ca echilibreaza intregul organism, fiind o sursa naturala si foarte ieftina de vitamine esentiale. “Foliile de Ulcerotrat mi s-au ingalbenit in dulap”, explica domnul Popescu, care in fiecare dimineata, la jumatate de ora dupa ce se trezeste (niciodata dupa ora 4), bea pe nerasuflate 5 oua de prepelita.

Care este misterul? Nimic mai simplu, daca pornim de la factorii ce determina aceste imbolnaviri: stres cotidian, alimentatie dezechilibrata, bogata in aditivi si ingrediente sintetice (amelioratori, conservanti, stabilizatori) precum si in produsede origine animala cu un continut ridicat de grasimi si colesterol, etc.

Oul de prepelita este produsul de origine animala cu cel mai echilibrat continut proteic, vitamino – mineral si enzimatic capabil sa regleze toate aceste carente, readucand in parametrii normali orice organism uman.

De la bun inceput trebuie sa stabilim ca un ou de prepelita are de 5 ori mai mult fosfor decat un ou de gaina, de 7,5 mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2. De aceea sunt mult mai recomandate din punct de vedere medical decat cele de gaina.

Beneficiile oului de prepelita

Ouale de prepelita nu sunt o cura moderna de tratare a diverselor afectiuni, ci sunt folosite inca din antichitate, de catre chinezi si civilizatia egipteana. Daca in urma cu 4000 de ani se tratau afectiuni ca si astmul bronsic sau problemele de infertilitate, in prezent, ouale de prepelita se folosesc in afectiuni ca: boli renale, diete si cure de slabire, afectiuni hepatice si cardiace, afectiuni gastrice. Chiar si copiilor le sunt indicate aceste minuni ale naturii: ouale de prepelita cresc imunitatea organismului, stimuleaza cresterea si fixarea calciului in oase, asigurand cresterea armonioasa a copiilor. In vreme de examene, ouala de prepelita activeaza pentru imbuntatirea memoriei.

Cura de oua de prepelita

In functie de afectiunea pe care urmariti sa o tratati cu ouale de prepelita, cura poate dura o perioada mai lunga sau mai scurta de timp, consumandu-se in functie de afectiune si de varsta pacientului, intre 60 si 240 de oua. Consultand un doctor naturist, va va indica exact ce cura trebuie sa faceti, de cate zile si cu cate oua pe zi.
Indiferent de durata curei, exista niste reguli ce trebuiesc respectate: ouale trebuie sa fie neaparat proaspete, si se consuma dimineata, pe stomacul gol, cu minim o ora inainte de a servi micul dejun. Ouale se consuma neaparat crude, gaurind la un varf oul si sorbind continutul din coaja. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, astfel ca si daca obisnuiti sa le conservati in frigider, scoateti-le cu o seara inainte de a le consuma.
In caz ca doriti sa repetati cura, trebuie sa lasati sa treaca 20 de zile in cazul adultilor si 60 de zile (respectiv 2 luni) in cazul copiilor. Daca in cazul copiilor nu e cazul sa le spunem asta, adultilor le atrag atentia ca pe toata durata este interzis consumul de cafea sau bauturi alcoolice pentru ca diminuneaza proprietatile curative ale oualor de prepelita.

Toast cu oua de prepelita

Cine spune ca ouale de prepelita se pot utiliza doar in cure terapeutice? Daca tot am zis ca servim ouale de prepelita la micul dejun, de ce sa nu facem un mic dejun deosebit spectaculos?
Aveti nevoie de 4 felii de toast graham, ketchup dulce sau picant, 4 oua de prepelita si patrunjel verde. Se prajesc feliile in toaster, apoi se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Pe fiecare se face cate o inimioara groasa din ketchup. In interiorul fiecarei inimioare spargem cate un ou de prepelita si dam tava la cuptor pana cand ouale s-au facut, respectiv arata ca si ochiurile facute in tigaie. Se presara peste ele patrunjel proaspat tocat si se mananca pe nerasuflate.

Sursa: adevarul

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva