Facebook Twitter Email

Un hacker roman din Timisoara, in varsta de 20 de ani, a fost retinut de DIICOT, fiind acuzat ca a spart serverele NASA si ale armatei Statelor Unite si pentru atacuri informatice la adresa site-urilor guvernului SUA si al Pentagonului, potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Hackerul, identificat ca Razvan Manole Cernacianu si cunosct ca TinKode, este student la facultatea de Informatica din Timisoara, potrivit unor surse Mediafax.

“In sarcina invinuitului se retine ca a lansat atacuri informatice  si a accesat fara drept mai multe servere apartinand armatei Statelor Unite ale Americii, in scopul obtinerii de date confidentiale, pe care le-a copiat si transferat in mod neautorizat in propriul sistem informatic”, se arata in comunicat. “Prin acelasi mod de operare, invinuitul a compromis si server-ul web apartinand National Aeronautics and Space Administration (N.A.S.A.)”.

Potrivit DIICOT, hackerul a postat datele informatice pe un blog si pe un site.

“In sarcina invinuitului se mai retine ca a accesat in mod neautorizat, lansand atacuri informatice  asupra sistemului informatic si paginii de web apartinand Guvernului SUA, respectiv Departamentului de Aparare – Pentagon”, se spune in document.

Hackerul a conceput un program pe care l-a scos la vanzare pe blog-ul personal, unde a postat si o inregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administratiei americane.

Sistemele informatice atacate au fost blocate temporar, restrictionandu-se astfel accesul la acestea si perturbandu-se in mod grav buna lor functionare.

Procurorii DIICOT colaboreaza in instrumentarea cauzei cu autoritatile judiciare americane – FBI si cu reprezentantii NASA.

TinKode a spart in aprilie 2011 serverele Agentiei Spatiale Europene, fapt confirmat de agentie, iar in mai a spart un server al Centrului de Zbor Spatial Goddard al NASA, obtinand acces la date confidentiale.

Intr-un interviu pentru Network World de anul trecut, TinKode a declarat ca spargerea serverelor agentiilor spatiale este un hobby si ca daca cineva vrea sa il angajeze “discutam, nicio problema”.

“Nu fac lucruri rele. Gasesc informatia si o fac publica. Apoi le trimit un email pentru a-si repara problemele. Este ca un audit pe securitate, dar gratis”, a spus el.

Sursa : HotNews.ro

Autor de I.R.

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva