Facebook Twitter Email

Finanţarea unei televiziuni prin subscripţie publică pare o idee năstruşnică, însă, tocmai de aceea, nu ar fi de mirare dacă ea ar avea priză la investitori.
Realizatorul TV Radu Moraru vrea să strângă două milioane de euro pentru finanţarea unei noi televiziuni (n.r. Naşul TV), printr-o ofertă lansată vinerea trecută şi care urmează să se încheie la 30 martie. Pentru aceşti bani, el pune la bătaie 20% din staţia TV.
Fondatorii, Radu Moraru însuşi, o firmă pe care o controlează şi colaboratorii săi, au subscris restul acţiunilor, în sumă de 8 milioane de euro.
Ideea inedită a lui Radu Moraru îi pune la treabă pe funcţionarii CEC Bank, instituţia care colectează subscrierile.
Oferta a început cu dreptul, ne-a spus Naşul Radu Moraru, după ce a primit primele statistici de la bancă: “Până la prânz (n.r. ieri), au fost subscrise acţiuni în sumă de 93.963 lei, 15.152 euro şi 130 dolari (n.r aproximativ 37.000 euro, în total). Trebuie să ţinem cont că vineri a fost prima zi, iar lucrurile s-au mişcat mai greu”.
Dacă oamenii ar continua acest ritm de subscriere, oferta s-ar încheia cu succes (n.r. 1,7 milioane de euro strânşi), având în vedere că pentru acest rezultat este nevoie de o subscriere de 25% din titlurile oferite.
Cine doreşte să facă parte din afacerea “Naşul, Prietenii de Pretutindeni şi Asociaţii” poate subscrie acţiuni în valoare de 440 lei, 104,56 euro sau 129,85 dolari.
Subscrierea se poate realiza prin transfer bancar intern sau internaţional sau depunerea sumei la sucursalele CEC Bank, potrivit pros-pectului de emisiune.
Potrivit lui Radu Moraru, ideea finanţării prin subscripţie publică a venit de la fanii emisiunii Naşul (n.r. pe care o realiza la B1 TV şi apoi la Zece TV).
Jurnalistul nu exclude chiar să lis-teze compania pe bursă, însă nu în viitorul apropiat.
Radu Moraru ne-a mai precizat că televiziunea Naşul TV se va lansa înainte să se finalizeze subscripţia publică şi va merge înainte indiferent de rezultatul ofertei. După înfiinţarea “Naşul, Prietenii de Pretutindeni şi Asociaţii”, televiziunea ar urma să fie preluată de această societate.

ADINA ARDELEANU
Sursa: http://www.bursa.ro
Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva