Facebook Twitter Email

Andrei Dan Gheorghe a obţinut medalia de argint la Jocurile Panamericane în proba de pentathlon modern, ca reprezentant al statului Guatemala, reuşind astfel să se califice pentru Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Londra.

Andrei, alături de tatăl său, Marian Gheorghe

Sportivul în vârstă de 24 de ani s-a mutat în Guatemala în 2000, alături de tatăl său, Marian (48 de ani), fost multiplu campion naţional de pentathlon modern şi clasat pe 7 la Olimpiada din 1992, care îi este şi antrenor, scrie ASport. Andrei a obţinut al 11-lea loc al noii sale ţări la Jocurile Olimpice de la Londra. “Mă simt un adevărat localnic şi vreau să câştig medalii pentru actuala mea ţară”, afirmă Gheorghe.

De curând, Andrei a obţinut medalia de argint la Jocurile Panamericane în proba de pentathlon modern ca reprezentant al statului Guatemala, o ţară cu 13 milioane de locuitori din America Centrală. A reuşit această performanţă datorită tatălui său, Marian Gheorghe, care îi este şi antrenor, şi care în 1992 a terminat pe locul 7 aceeaşi probă, sub steagul României, la Olimpiada de la Barcelona.

“Sunt guatemalez şi sper să am acelaşi succes în continuare şi să aduc medalii pentru ţara noastră”, spune Andrei Gheorghe, care adaugă: “Tot ce contează acum este să mă întorc cu o medalie şi de la Olimpiadă”.
Deşi este sportiv de performanţă, Andrei nu renunţă la şcoală: “Studiez ingineria, aşa că nu îmi permit să merg la toate competiţiile de pentatlon”.

Pentatlonul modern este unul dintre cele mai complexe sporturi, fiind de altfel şi una dintre cele mai vechi din istoria Olimpiadelor. Constă în nu mai puţin de cinci probe distincte: tir cu pistolul, scrimă, nataţie, echitatie şi alergare.

22 dec 2011, 12:49| Actualizat Joi, 22 Decembrie 2011 14:14

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/povestea-romanului-care-va-reprezenta-guatemala-la-olimpiada-din-2012_897654.html#ixzz1jn0vLl1q

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva