Facebook Twitter Email

 

  1. O afacere noua cu aport 10% cu tehnologie de ultima ora si fara dureri de cap.

Cu 10% capital propriu,  se pot atrage 90% fonduri nerambursabile, cu ajutorul  echipei tehnice care se ocupa de tot ( consultanta, recomandari de profitabilitate, proiectare, depunere dosar, aprobare,  implementare, management, vanzare etc ). Azi, fondurile europene pot plati in avans si astfel nu blocati lichiditati.

 

Se pot primi gratuit fonduri  europene  pana la 1.500.000 euro pentru a porni o afacere in domeniul agriculturii prin crearea unei sere. Specialisti in finantari si in sere, fac o prezentare concreta a acestor solutii.

 

  1. FONDURI NERAMBURSABILE

 

  1. POC – Cercetare dezvoltare

 

     POC A111 Clustere de inovare

Valoarea finanțării publice nerambursabile: 7.500.000 euro sau 5.000.000 euro în cazul în care proiectul conține activități de inovare pentru cluster.

Solicitant eligibil: entitatea unică ce administrează și exploatează clusterul de inovare (organizația clusterului).

Cheltuieli eligibile: achiziție teren, construcție/modernizare/extindere centre/laboratoare CD, achiziție active corporale și necorporale, promovare cluster, organizare programe formare.

       POC  A111 – Investiții pentru departamente de CD

Valoarea finanțării publice nerambursabile, pentru un proiect, este cuprinsă între 4.500.000 lei (1.000.000 euro) şi 90.000.000 lei (20.000.000 euro). Valoarea totală a proiectului (costuri eligibile şi neeligibile) nu poate depăşi 225.000.000 lei (50 milioane euro).

Activități eligibile:  Proiecte de construcţii pentru crearea de noi departamente de CD (centre/laboratoare de cercetare în cadrul întreprinderii),  Proiecte de modernizare, extindere, consolidare și schimbare de destinație a unui departament de CD existent,  Proiecte de achiziție de echipamente și instrumente pentru cercetare.

       POC A114 – Atragerea de personal cu competențe avansate din străinătate. Valoarea asistenţei financiare nerambursabile este de maximum 9.000.000 lei (echivalentul în lei a 2 milioane de euro).

Activități eligibile: cercetare fundamentală, cercetare industrială, dezvoltare experimentală, studii fezabilitate pentru CD. Cheltuieli eligibile: cheltuieli salariale personal, achiziție active corporale și necorporale, servicii cercetare, consultanță.

Beneficiari eligibili: Organizaţii de cercetare (instituţii de drept public sau privat, care au în obiectul de activitate cercetarea-dezvoltarea, universitați sau instituții de cercetare), întreprinderi cu obiect de activitate cercetare-dezvoltare (indiferent de forma juridică şi de dimensiunea acesteia (micro, mică, mijlocie, mare).

       POC A121 – Intreprinderi nou-înființate inovatoare. Asistenţa financiară nerambursabilă pe proiect: max. 4.500.000 lei (echivalentul în lei a 1 milion euro) pentru regiunea București-Ilfov şi max. 6.750.000 lei (echivalentul în lei a 1,5 milioane euro) pentru celelalte regiuni ale României.

Cheltuieli eligibile: salariale personal, echipamente și instrumente,  active necorporale, servicii de cercetare, cheltuieli pentru activități de inovare, cheltuieli pentru inovarea de proces și organizațională, pentru introducerea în producţie a rezultatelor cercetării. Solicitanți eligibili: Întreprindere nou-înființată inovatoare” este o întreprindere mică*, cu o vechime de până la 5 ani de la înregistrare.

       POC A121 – Întreprinderi inovatoare de tip start-up și spin-off-uri. Asistenţa financiară nerambursabilă pe proiect este de maximum 840.000 lei şi nu poate depăşi echivalentul în lei a 200.000 Euro. Cheltuieli eligibile: Cheltuieli pentru activităţile de cercetare-dezvoltare (cercetare industrială/ dezvoltare experimentală) – personal, servicii, materii prime și materiale; cheltuieli pentru introducerea în producţie a rezultatelor cercetării şi realizarea produsului/procesului/tehnologiei/serviciului; cheltuieli pentru servicii de consultanţă în domeniul inovării; cheltuieli pentru înființarea şi înregistrarea SPIN-OFF-offurilor.

Solicitanți eligibili: strat-upuri ( întreprinderi care înregistrează o vechime de maximum 3 ani în anul depunerii proiectului), spin-offuri: întreprinderi care urmează să se înfiinţeze pe baza unui rezultat obţinut în organizaţii de cercetare de drept public (instituţie de CD sau de învăţământ superior).

 

Ajutoare de stat

 

       HG 807/2014 – Schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Investiții eligibile: să fie considerate investiții inițiale, respectiv investiții inițiale în favoarea unei noi activități economice, în cazul întreprinderilor mari care realizează investiţii în regiunea Bucureşti și să aibă o valoare totală, fără TVA, de minimum 44 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 10 milioane euro. Intenstitatea finanțării este de maxim 50% din total cheltuieli eligibile. Solicitanți eligibili: întreprinderi în activitate sau nou-înființate care respectă anumite criterii de eligibilitate (Rca > 0%, capitaluri proprii pozitive respectiv capital social de minimum 100.000 lei).

       Schema de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, instituită prin HG 332/2014

Solicitanți eligibili: Întreprinderi nou-înființate, întreprinderi în activitate, IMM-uri sau întreprinderi mari care respectă anumite criterii de eligibilitate (Rca > 1%, capitaluri proprii pozitive respectiv capital social de minimum 30.000 lei). Cheltuieli eligibile: Sunt considerate cheltuieli eligibile costurile salariale, înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi, ca urmare a creării de locuri de muncă. Intensitatea finanțării este de maxim 50% din total cheltuieli eligibile.

 

  1. POS DRU – Dezvoltare resurse umane DMI 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”  . Valoarea totală eligibilă a proiectului va fi cuprinsă între: minim echivalentul în lei a 50.000 euro și maximum echivalentul în lei a 499.999 euro. Valoarea maximă a finanțării publice (UE+RO) acordate din totalul costurilor eligibile: peste 85%. Beneficiari eligbili – solicitanți și parteneri  din categoriile: instituții de învățământ superior din sistemul național de învățământ; angajatori publici sau privați care vor asigura efectuarea stagiilor de practică; asociații profesionale; organizații sindicale și organizații patronale; ONG-uri; etc. Valoarea minimă a grupului țintă este de 150 persoane.
  2. PNDR – Agricultură

       Sub-măsura 4.1. Investiţii în exploataţii agricole. Investiții vizate: înființare/extindere/modernizare ferme zootehnice și vegetale, modernizare căi acces și racordări, investiții în procesarea produselor la nivel de fermă, instalații irigații. Rata maximă a sprijinului nu va depăși 2.000.000 Euro.

       Sub-măsura 6.1. Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Rata maximă a sprijinului nu va depăși 50.000 Euro.

 

  1. Ajutor de stat, CO-FINANTARE, CREDITE cu dobanda mica , GARANTII fara a se bloca lichiditati,  

Va oferim oportunitatea de a obtine pana la 50% fonduri nerambursabile pentru ideea sau afacerea dumneavoastra, atat pentru investitori romani cat si straini. Finantarea este valabila doar pe teritoriul Romaniei.

ATENTIE : Valoarea proiectelor trebuie sa depaseasca 20 milioane de euro.

Si multe alte solutii de finantare.

Va stam la dispozitie pentru precizari suplimentare pe email xbs.international@gmail.com  sau telefon  0756.313.842

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva