Facebook Twitter Email

“Feţele din Umbra”

Expozitie de fotografie interactiva

unica in Romania si in lume

de Marius Florescu

27 noiembrie – 8 decembrie 2017 ,

Prefectura Iasi, Sala Galbena

Intrarea Gratuita

 

 

 

 

 

Artistul

Marius Florescu, nascut in 1979 la Piatra Neamt si abandonat la naştere,  are o malformatie a mainii stangi şi incurabila boala Wilson (exces de zinc cu afectarea ficatului, cu risc de ciroza).    Marius a crescut in doua orfelinate si cu suportul unor oameni de bine a reusit sa remedieze malformatia de la mana in proportie de 90% si sa aiba un tratament constant pentru boala Wilson, situatie care si astazi este sub control, insa cu foarte mari eforturi.

La varsta de 8 ani a avut bucuria de a primi in dar un aparat foto Kodak, de unica folosinta, de la o delegatie franceza, obiect care l-a marcat si l-a facut sa-si spuna “asta vreau sa fac – fotografie “  Acesta a fost inceputul !

Cu toate greutatile vietii unui copil crescut la orfelinat, Marius a reusit sa termine liceul si neavand unde sa locuiasca, a inteles ca unica sansa de a avea un acoperis deasupra capului (sa locuiasca la camin) este de a face o facultate. Asa a intrat la Facultea de Mecanica din Iasi, dupa care la Faculatea de Filozofie si a incheiat cu un master in arta fotografica.

Marius a reusit sa-si duca pasiunea pentru fotografie la nivel de arta, avand peste 24 de expozitii in tara si doua in strainatate – Luvru din Paris si New York, reusind sa obtina mici sume de bani din vanzarea tablourilor, bani care i-a folosit in doua directii: medicamente pentru bolile pe care le are si materiale necesare in arta fotografica ( laptop, aparat, hartie, rame, etc ).

Cele 24 expozitii din Romania au fost realizate cu sprijinul unor oameni deosebiti, care au apreciat efortul si calitatea fotografiilor create.

Expozitia de la Luvru din 2010 a fost posibila cu sprijinul unui profesor din Franta, care venind in Romania l-a descoperit si l-a impresionat, spunandu-i ca trebuie sa fie prezent la Luvru si ca el va face tot posibilul sa ajunga acolo. Si a ajuns ! Pentru Marius, expozitia din Franta a insemnat enorm pe plan professional, in plus, reusind sa obtina si 2.000 euro din vanzarea fotografiilor expuse acolo.

La New York, in 2015, a ajuns ca urmare a unor articole aparute in presa, unde 4 prieteni romani de acolo, fiind sensibilizati  de povestea lui Marius, dar si de calitatea fotografiilor lui, l-au invitat si l-au ajutat sa realizeze o expozitie.

In prezent, Marius locuieste intr-un camin studentesc, in conditii insalubre, de unde i s-au furat  lucrurile de valoare, in special laptopul cu lucrarile lui si aparatul de fotografiat. El lucreaza intr-un supermarket si castiga 1.000 ron / luna, iar jumatate din bani sunt pentru medicamente.

Cu toate acestea, Marius isi doreste si actioneaza in continuare ca un creator de vise si de drumuri pentru copii din orfelinate asa cum la randul lui si el a fost ajutat de altii. Astfel incepe o noua serie de expozitii unice si interactive in tara si strainatate.

Prima expozitie este la sala Galbena a  Prefecturii din Iasi,  in perioada 27 noiembrie – 8 decembrie 2017, iar in 2018,  a fost invitat sa faca expozitii in Bucuresti, Germania, Elvetia si Italia. Din pacate a fost nevoit sa renunte la medicamente pentru a cumpara materiale pentru expozitie.

 

 Scopul evenimentului – sa ajute copiii defavorizati sa aleaga un drum spre succes

Prin aceste expozitii, Marius doreste sa vanda tablourile expuse dar si sa atraga persoane care ar putea sustine si sponsoriza aceste expozitii. Banii obtinuti vor fi directionati catre proiectul care sprijina si indruma gratuit copiii institutionalizati cat si pentru tratamentul medical de care are mare nevoie.

Prin acest proiect pilot, copiii invata de mici sa descopere o meserie, meserie care le-ar putea deschide drumul in viata asa cum i-a deschis artistului Marius Florescu. Acesti copii de la orfelinat, vor beneficia de cursuri gratuite organizate de catre el.

Va invitam ca impreuna cu Marius, sa deschidem o poarta acestor copii defavorizati.

 

Programul evenimentului interactiv si educativ

Dorim ca pe durata expozitiei din 27 noiembrie – 8 decembrie 2017, sa invitam  copiii din orfelinate interesati sa descopere aceasta pasiune / meserie si care sa invete cateva din  secretele artei fotografice.

In cadrul expozitiiei, Marius va creea un atelier de lucru, unde copii vor face fotografii, le vor edita, le vor printa si transforma in tablouri. Aceste tablouri, vor fi expuse in cadrul acestei expoziti, dar si online.

Toate acestea pot posibile numai daca noi il putem ajuta pe Marius sa aiba in cadrul acestei expozitii, materiale si echipamentele necesare pentru acest atelier:  aparat foto, telefon mobil, tableta, cabluri, calculator, monitor, imprimanta, riboane colorate, hartie clasica si pentru fotografie, trepied, softuri si programe de editare, licente,  cd, stickuri si altele.

 

 

Orice sprijin este foarte important pentru copiii din orfelinat.

Daca detineti astfel de materiale si echipamente functionale , inclusiv folosite si doriti sa faceti un bine, le puteti aduce sau trimite lui Marius la  adresa Prefecturii din Iasi, Str. Anastasie Panu nr.60, Iasi, judetul Iasi,  in atentia dlui Marius Florescu pentru expozitia “Fetele din Umbra”. Pentru toate echipamentele donate se vor face informari cu destinatiia finala.

Prin achizitia unui tablou punem prima caramida la temelia noului drum ales de copiii de la orfelinat. Se poate si online la cerere.

Pentru donatii in bani,  contul in lei este RO19 BACX 0000 0006 3038 6000 deschis la banca Unicredit Sucursala Iasi 3 pe numele Marius Nicolae Florescu. Destinatia si utilizarea baniilor primiti din donatii  vor  fi justificate si mentionate public si online.

Deasemnea,  pentru ca totul sa decurga bine, Marius are nevoie de voluntari ( elevi, studenti, pensionari etc ) care sa-l ajute in cadrul expozitiei atat la atelirul de lucru cat si la buna desfasurare a acesteia. Orice alte idei sau sugesti sunt bine venite.

Facem apel la firme  sau persoane particulare care detin masini, sa ne ajute la transportul copiilor din orfelinate catre aceasta expozitie.

Cei care doresc sa fie la current cu evolutia copiilor, evenimente, donatiile si alte actiuni noi va recomand sa apasati butonul de like/urmariti/fallow la pagina de facebook ExpoFlorescu si veti primi toate noutatile.

Pentru detalii suplimentare va stam la dispozitie, cu placere.

Va multumim si va asteptam !

Expozitia de Fotografie

Marius Nicolae Florescu

Mobil:  004 0758.839.883

Email: expoflorescu@gmail.com

 

 

 

Partener Media: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

 

si Asociatia Studentilor Jurnalisti din Iasi

 

 

 

 

 

 

Sustinatori eveniment:

 

Vinuri Bucium

 

 

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva