Facebook Twitter Email

Un bărbat originar din Ploieşti a reuşit să pună pe picioare singura companie românescă din Qatar. Cristian Ştefănescu a fondat o firmă de construcţii, iar de trei ani locuieşte în Doha, alături de familia lui. Pe de altă parte, peste 3.000 de români lucrează în prezent Qatar.

Qatar, ţara în care nivelul de trai este mai mare decât cel din Elveţia sau Luxemburg, atrage milioane de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit. Printre ei, şi români. 3.000 de conaţionali lucrează în prezent acolo, aproape 1.000 dintre ei fiind angajaţi ai companiei aeriene Qatar Airways, relatează Digi24.

Alţii însă muncesc în domeniul construcţiilor. Este şi cazul lui Cristian Ştefănescu, un ploieştean ajuns în Doha în urmă cu trei ani.

Bărbatul deţine acum singura companie românească din Qatar. Cel mai mare contract obţinut până acum a fost reabilitarea unui hotel de cinci stele din capitală.

„A fost cifrat undeva la 4 milioane de dolari acest proiect”, a povestit el, precizând că lucrările s-au întins pe durata a şase luni.

Cât priveşte salariile, bărbatul spune că acestea pot porni de la 3.000 de euro pe lună şi pot ajunge chiar şi la 25.000 de euro lunar.

În cei trei ani de când lucrează peste graniţe, Cristian Ştefănescu şi-a adus alături de el şi familia: soţia şi cei doi băieţi. Totuşi, deşi viaţa în Qatar este fascinantă, familia tânjeşte uneori la ceea ce a lăsat acasă, în România.

„Îmi e dor de bunicii mei, de familie, de prieteni, de colegi. M-aş întoarce la vântul frumos, la verdeaţă, la râuri, la mare şi la familia mea”, a mărturisit Alexandru Ştefănescu, fiul în vârstă de 9 ani al ploieşteanului.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva