Facebook Twitter Email

 

 

După cum ne informează bizbrasov.ro, consiliul local al orașului Ghimbav din județul Brașov a aprobat, recent, un proiect de hotărâre grație căruia trebuie să fie plantat un număr de arbori pentru fiecare clădire nouă. Construiești o casă? Ești obligat să plantezi trei pomi fructiferi! Construiești un bloc de locuințe? Ți se cere ceva mai mult: ai de plantat câte un copac pentru fiecare apartament! Construiești un depozit sau o hală industrială? Trebuie să plantezi câte un copac pentru fiecare 100 de metri pătrați de spațiu construit!
Aceeași hotărâre, prevede că fiecare pereche de tineri ce se căsătoresc va avea posibilitatea de a planta un arbore pe terenurile puse la dispoziție de către autoritatea locală. Pentru părinții cărora li s-a născut un copil este oferită, de asemenea, posibilitatea plantării unui arbore, căruia îi va fi acordat numele noului născut.

În ceea ce-i privește pe cetățenii care vor să construiască o casă și pe companiile care vor să-și construiască o clădire în vederea desfășurării activității, acestora li se va cere să prezinte un angajament scris că vor planta arborii prevăzuți de către hotărârea de consiliu local, în momentul în care vor solicita să li se acorde o autorizație de construire.

Proprietarii vor avea o jumătate de an la dispoziție, pentru plantarea pomilor sau a copacilor, după caz. Proprietarii care nu se vor conforma riscă amenzi de 1000 de lei – dacă sunt persoane fizice și 3000 de lei – dacă sunt persoane juridice.

Prin noul act normativ de aplicabilitate locală, autoritățile din orașul Ghimbav speră să se atingă „ținta” de 22 de metri pătrați de spațiu verde pentru fiecare cetățean al urbei!

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.bizbrasov.ro

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva