Facebook Twitter Email

 

“Kuwait Oil Company” vrea pana la sfarsitul anului 270 de unitati de pompare a petrolului. Ca sa reuseasca sa execute comanda, cei de Uzina Vulcan din Bucuresti lucreaza deja in doua schimburi si au in plan sa angajeze mai multi muncitori.

Pana in 1989 aici munceau 10 mii de oameni. Astazi mai sunt 500. De cand a venit comanda din Kuweit, uriasul industrial a prins viata. Se lucreaza in 2 schimburi si urmeaza angajari.

Gheorghe Iordache are 62 de ani si este la pensie, dar pentru ca sunt putini specialisti ca el in Romania, inca mai vine la strung. Inainte de 1989 mergea in tarile arabe pentru mentenanta zecilor de mii de utilaje vandute de Romania.

Kuwait Oil Company, detinuta de statul din peninsula Araba, a comandat de curand 270 de unitati de pompare a titeiului. 10 milioane de euro vor intra in conturile uzinei Vulcan. Banii vor scoate intreprinderea din insolventa si vor ajuta industria romaneasca.

Nicolae Petrisor, director general Vulcan: “Furnizorii de materiale, de materie prima sunt din Romania, dam comenzi, avem furnizori cu care lucram de ani de zile. As spune ca este un balon de oxigen.”

De altfel, pompele romanesti de petrol au fost alese pentru ca Vulcan a reusit sa inoveze in domeniul acestor instalatii.

Daca vom avea succes cu cele 270 de pompe, Kuweit ne-ar putea comanda alte cateva sute. Chiar si asa, mai avem pana la la nivelul de dinainte de revolutie.

Romania era pe locul trei mondial la producerea de instalatii de extractie a petrolului si vindea de un miliard de dolari anual in Siria, Liban, Algeria, dar si in Brazilia sau fosta URSS.

Multe erau date pe datorie, iar o parte din bani nu au fost recuperati nici pana acum. Dar nu vindeam numai pompe. Romania a livrat la cheie 5 rafinarii in Africa si in zona Araba.

Sursa: protv

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva