Facebook Twitter Email

Sunt campioni internaţionali la robotică. Au îngenuncheat Europa şi i-au învins şi pe canadieni şi ruşi. Vorbim despre un grup de elevi români care cuceresc lumea cu roboţii construiţi chiar de ei. De curând s-au întors acasă cu încă o medalie de aur, câştigată la o competiţie din Israel. Tinerii ne-au primit şi pe noi în laboratorul în care muncesc zi şi noapte şi ne-au împărtăşit secretele performanţelor lor.

Echipa Auto Vortex pare de neoprit. Ultima bătălie s-a ţinut în Israel. Evident, şi acolo băieţii au luat tot locul întâi.

În spatele performanţelor stau foarte multe ore de muncă. Zi şi noapte, iar asta implică şi timp liber sacrificat.

În timpul competiţiei, presiunea cea mai mare e pe umerii celor care conduc robotul.

Salvarea elevilor sunt imprimantele 3D. În afara de roţile şi scheletul robotului, fiecare piesă este scoasă la imprimantă. Andrei s-a gândit că şi România ar avea nevoie de un robot care să facă treaba de care autorităţile se cam feresc.

Băieţii se pregătesc acum pentru Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, unde speră să câştige tot locul întâi.

Weekend-ul următor va avea loc şi la noi în ţară etapa naţională a concursului de robotică. 54 de echipe se vor întrece pentru un loc direct la Campionatul Mondial din Aprilie.

sursa: focusprima

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva