Facebook Twitter Email

În ultima vreme se vorbeste tot mai des despre fericire. Oamenii sunt într-o căutare acerbă crezând că fericirea ar putea însemna să ai toate bunurile materiale ale planetei.

Într-un seminar susținut recent, la întrebarea “Ce ți-ar aduce ție fericirea?”, cei mai mulți dintre participanți au început notițele cu “bani”. Ulterior, in dezbatere, fiecare și-a argumentat raspunsul: “Dacă n-ai bani, n-ai sănătate.”, “Dacă n-ai bani, n-ai ce le oferi copiilor.”, “Dacă n-ai bani, n-ai să călătorești acolo unde îți dorești”, “Dacă n-ai bani… ești nimeni.”

Dezbaterea a continuat și la întrebarea “Ce ești dispus să faci, la ce ești dispus să renunți din viața actuală pentru a avea mai mulți bani?”, oamenii au realizat că nu banii reprezintă problema principală ci frica. Teama părăsirii zonei de confort.

frica

 

Frica neautentică (imaginară, care nu are legătură cu realitatea de fapt) se instalează în copilărie și o purtăm, ca pe un adevăr absolut, întreaga viață.

Ne putem trezi la realitatea de fapt… fie în momentul în care conștientizăm, fie în urma unei situații care nu ne oferă alternativă.

filip gheorgi tir cu arculL-am cunoscut pe Filip în urmă cu 17 ani. Era o curiozitate pentru mine, la vremea aceea, faptul că zambea în fiecare zi deși se afla (poate pentru întreaga viață) în scaunul cu rotile. Era o curiozitate faptul că avea o iubită, că mai târziu a avut copii. Pentru că noi cei care nu ne aflăm în astfel de situații trăim așteptând. Ne plângem deseori fără a avea probleme reale.

Filip a urcat Munții Bucegi în scaun. Participă la concursuri de înot, de baschet, de supraviețuire în natură.

Ultima lui pasiune este Tirul cu arcul. Iar pasiunea lui nu este despre bani. Nu mai punem in discuție… zona de confort. Pasiunea lui este de a susține dorințele oamenilor, de a le demonstra că orice dorești pe lumea aceasta poate deveni real. Chiar și din scaunul cu rotile.

Așadar a început un program de antrenamente la Ploiești unde, o dată pe săptamână se deplasează pentru instruire.

tir cu arcul clubul sportiv aktivA organizat la Constanța, în parteneriat cu Asociația Județeană a Persoanelor cu Handicap Constanța, un concurs unde au participat 12 persoane utilizatoare de fotoliu rulant. Aceștia, sub supravegherea specialiștilor de la Clubul Aktiv,  au fost inițiați în arta de a trage cu arcul. La finalul concursului premianții au fost recompensati cu diplome și cupe. Toți au fost încantați de acest sport și și-au propus să continue antrenamentele.

Este dedicat semenilor iar acesta este un motiv pentru care, chiar dacă nu cu foarte mare ușurință, gasește suport financiar la oameni cu suflet, interesați de aceleași pasiuni: a ajuta, a da speranță. Astfel a găsit sprijin la Clubul Sportiv Aktiv.

 

Clubul Sportiv AKTIV este persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial conform Legii Educaţiei Fizice şi Sportului nr. 69/ 2000 şi potrivit hotărârii judecătoreşti din dosarul nr. 43/PJ/22.01.2003 are recunoaşterea de entitate sportivă obţinută de la Agenţia Naţională de Sport conform Certificatului de Identitate Sportivă  nr. B/A2/00153/2003.

In prezent, cea mai dinamică secţie sportivă din cadrul clubului este cea de tir cu arcul.

Tirul cu arcul este sport olimpic începând cu anul 1900. In Romania acest sport a fost mai putin practicat, dar prin eforturi considerabile clubul nostru a contribuit substantial la o dinamica rapidă a tirului cu arcul in ultimii ani.

Este o luptă împotriva percepției negative a opiniei publice în ceea ce privește persoanele cu dizabilități, să promoveze și sădezvolte tirul cu arcul în scaun rulant pe plan național și internațional. Activitățile propuse în acest program vor îmbogăți cunostințele despre condițiile speciale și despre capabilitățile persoanelor utilizatoare de scaune rulante, în același timp promovând sportul și având ca scop  reintegrarea socială  a persoanelor cu dizabilitățti.

tir cu arcul În România, serviciile sociale și programele de susținere, în general și cele pentru utilizatorii de fotolii rulante, în particular, sunt prea puțin dezvoltate sau chiar inexistente. Procesul de reintegrare socială a utilizatorilor de scaune rulante este o imensă responsabilitate, având în vedere lipsa aproape totală a unei infrastructuri accesibile și a serviciilor specializate, atitudinea publică predominant ostilă sau prea puținele oportunități pentru o viață activă și independentă. În majoritatea cazurilor utilizatorii de fotolii rulante sunt forțați să-și petreacă viața izolat, chiar marginalizați de aspectele unei vieți normale (din punct de vedere social, cultural, economic sau politic). Ideea conform căreia utilizatorii de scaune rulante să poată duce o viață ca și persoanele fără handicap este acceptată cu greu, în timp ce dezvoltarea sporturilor în fotoliu rulant este la fel, prea putin promovată, iar în unele cazuri aceasta este chiar descurajată. – ne mărturisește Filip Gheorghi.

Pentru aceasta, Clubul Aktiv doreste sa deruleze un program de conștientizare a problemelor persoanelor cu dizabilități și se va încerca scoaterea acestora din anonimat prin întâlniri și competiții de tir cu arcul. Persoanele care se evidentiază în aceste concursuri locale vor fi invitați la alte concursuri organizate de alte asociatii afiliate de Federația Română de Tir cu Arcul. Astfel, prin participarea a cât mai multor persoane cu dizabilități la aceste concursuri se va înființa un campionat iar cei cu rezultatele cele mai bune va reprezenta România la întreceri internaționale.

filip gheorgi asociatia totul pentru tineSe poate citi pe fața lui Filip satisfacția de a nu trăi degeaba, de a contribui celor în incapacitatea de a duce o viață normală dar și celor care, deși au toate argumentele unei vieți fericite, trăiesc cu teama că societatea zilelor noastre nu le poate oferi oportunități reale de lansare in propriile visuri.

Astfel, in 8 martie 2014, Asociatia TOTUL PENTRU TINE, fondată de Filip, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Comunitarâ “Dioana”, Clubul Sportiv AktivArchery Shop si Școala Gimnazială Sfinții Voievozi, organizează concurs de Tir cu Arcul cu participarea atât a persoanelor cu dizabilități, cât și a elevilor interesați de acest sport.

 

filip gheorghi asociatia totul pentru tine

filip gheorghi asociatia totul pentru tine

filip gheorghi asociatia totul pentru tine

filip gheorghi asociatia totul pentru tine

filip gheorghi asociatia totul pentru tine

filip gheorghi asociatia totul pentru tine

 

De Dana Spirea

Sursa: tesmedia

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva