Facebook Twitter Email

Sunt extrem de incantata ca am gasit site-ul pana acum credeam ca sunt singura romanca aici. Pe scurt sunt aici din octombrie sunt casatorita cu un cetatean irakian(kurd) si sunt incatata de tara sincer oamenii sunt mai destupati decat ma asteaptam e adevarat ca uneori cred ca ma aflu in Romania aniilor 90 da lasa ca merge. Momentan sunt in cautarea unui job aici e cam greu nu prea stiu limba doar engleza dar ma rog persist. M-ar interesa daca stii si alti romani pe aici si daca ai niste sfaturi pentru cineva care e la inceput de drum pe meleaguriile kurde”  – Violeta

Facebook Twitter Email

17 Responses to “Roman in Kurdistan”

  • Relu says:

    Buna ,pt mine este al 2 lea an aici si lucrurile merg chiar bine .Succes

  • vali says:

    buna.si eu sunt casatorita cu un kurd dar momentan locuim in Grecia .Vrem insa sa ne intoarcem in tara lui de origine .ma bucur sa aud ca e bine acolo,caci aveam o stringere de inima referitor la viata unei femei acolo.da si tu mai multe amanunte cum e acolo mai concret

    • Violeta says:

      Hey poate pot eu s ava ofer mai multe detalii despre Erbil sau Hawler cum mai este cunoscut.In ceea ce priveste locuriile de munca pot sa spun ca e relativ usor eu lucrez la Centrul European de Training si Technologie de aici , am inceput realtiv de curand dar pot spune ca imi place foarte mult ceea ce fac. In rest la capitolul timp liber pot spune ca poti avea activitati diverse cum ar fi shoppingul la mall, plimbatul in parc, sunt o multime de cafenele cu tematici diferite unde te poti bucura alaturi de o iesire cu prietenii, sunt o gramada de restaurante foarte bune, etc. Singura problema poate sa fie bariera lingvistica, daca nu vorbesti limba iti poate fi mai greu sa comunici cu ceialti, bine depinde de la situatie la situatie poti sa gasesti persoane cu care sa vb engleza de exp dar din experienta personala e un pic cam greu. Oricum inveti repede macar lucruuriile de baza pentru ca oamenii sunt prietenosi.

      • Mihaela says:

        Buna Violeta!! Acum 2 zile am fost la Erbil in vizita si un pic la shopping in mall..Intr-adevar este un oras superb 🙂

  • Mihaela says:

    La fel ca si Violeta credeam ca sunt singura romanca din Kurdistan. Sunt aici de 1 an si m-am acomodat foarte bine. Daca doriti sa aflati cate ceva si din partea de nord (Zakho, Duhok)mi-ar face placere sa va ajut cu cateva informatii.

    • sasha says:

      Sa le privim pe rand , :
      – de lucru ,atata timp cat esti maritata ( foarte important statutul pentru o femeie) si ai o specializare clara ( mai ales in domeniul bancar sau medical ) iti gasesti
      – cam toata lumea vorbeste engleza asa ca in prima faza o sa te descurci
      – preturile la case sunt destul de mari , eu am platit pentru etajul 2 la o casa – 800 USD in Sulaimaniyah( cca 150 mp util )
      -pentru copii au conditii absolut senzationale – transport , scolarizare bilingva etc ( vezi gradinita internationala a Nalia Group din German Village )

      In rest , eu m-am simtit foarte bine acolo , trecand peste perioada de acomodare , clima este mai mult decat interesanta…

      Sper ca ti-am putut fi de folos ,

      ULMEANU GEZA

  • vali says:

    buna Mihaela.ma bucur ca esti bine si multumita de noua viata in Kurdistan.am aflat cu incintare ca sunt f multi romani acolo.asta ma mai linisteste un pic.noi locuim in GRECIA deocamdata pina terminam cu actele.speram ca pe la sfirsitul anului sa venim acolo.spune-mi daca stii cum e cu munca pt barbati.se gaseste avind in vedere ca stie mai de toate aici?sunt oferte?

  • Mihaela says:

    Buna Vali!! Avand in vedere ca el este kurd (banuiesc ca stie si limba) cred ca ii este mult mai usor sa-si gaseasca ceva de munca!! Depinde si in ce zona a Kurdistanului !! Cred ca pentru tine va fi putin mai dificil 🙂 Acum am aflat ca sunt si cateva firme din Romania si ma gandesc ca daca ai vrea ai putea sa incerci sa iei legatura cu ei ( de ex. am o prietena care a prins un contract aici mai exact la o firma in Erbil). Nici eu nu sunt asa bine pusa in tema!! O sa-l intreb pe sotul meu si maine seara o sa revin cu un raspuns mai clar. O seara buna!! Iar daca doresti sa mai afli ceva, atat cat stiu si eu o sa te ajut cu cea mai mare placere!!

  • vali says:

    buna seara,Mihaela.iti multum pt raspuns,esti f draguta…cred ca vom alege intre Erbil si Sulemanie .E suficient sa-si gaseasca el de munca eu am cam terminat cu acest capitol.am muncit si in Romania si in Grecia[de mi-au sarit capacele]acum e rindul lui sa-mi demonstreze ce poate face.eu ma voi ocupa de copil,are 5 ani.inca o data multam frumos.

  • Mihaela says:

    In primul rand sa-ti traiasca copilul si sa fie sanatos! Si eu astept acum un bebe :X. Despre Erbil pot sa-ti spun ca este un oras foarte frumos, am fost de cateva ori acolo si chiar mi-a placut foarte mult! In sulaymania nu am apucat inca sa ajung, dar am auzit ca este muult mai frmos. Am vecini din bloc, din Romania care au contract de munca acolo. Avand in vedere ca ambele sunt orase mari sotul tau va avea multe sanse sa-si gaseasca un loc de munca. Multa bafta!!

  • vali says:

    multum frumos Mihaela si pt raspuns si pt urari.sa ai o nastere usoara si numai sanatate.de unde esti de fel din Romania?eu sunt din Braila.mai vb

  • Madalina Shareef says:

    Buna ziua ,sunt multi romani pe aici .Eu sunt aici de un an ,sotul meu este irakian si ne-em mutat aici imediat ce sotul meu a terminat doctoratul in Romania ,aici fiind oportunitati mai multe pentru el .EU Lucrez ca director de showroom la Jaguar Land Rover .Mi-ar face placere sa cunosc romani care sunt acum stabiliti in iraq ,si altfel poate identificam si oporunitati de business .Recunosc ca mi-ar face mai multa placere sa lucrez pentru o firma mare romaneasca ,decat pentru un locala .Eu sunt sase zile pe saptamana la showroomul Jaguar Land Rover de pe strada Gulan(langa cafeneaua TCHE THCE) .
    Numai bine !

    Madalina Shareef

    • Amiel Tuteanu says:

      Buna , Madalina. Intr-o zi o sa-ti fac o vizita, locuiesc aproape de Jaguar/L.R.
      Oricum, am nevoie si de niste piese pt masina.

      Cheers.

  • Bianca says:

    cat elegante sunt replicile voastre si foarte utile pentru mine, mi-a facut placere sa va citesc comment-urile. V-as ruga mult daca vreo una dintre voi locuieste inca in Sulemania sa ma contacteze prin mail sugestia20@yahoo.com… va doresc o zi excelenta !!!

  • Amiel Tuteanu says:

    Buna !
    Ma numesc Amiel, am “aterizat” in Erbil de doua saptamini ca angajat la o firma de constructii din Ro. Daca mai sunt romani prin Erbil cu care sa mai putem sta la un pahar de vorba ,cu mare placere. Va las adresa mea . amieltuteanu@gmail.com sau 047505842886.

    Sanatate si noroc.

  • emilia says:

    buna ziua…..ma bucur sa va citesc comentariile ..care de care mai interesante…eu locuiesc aici in Arbil din aprile `1990….sint casatorita ,sotul meu e inginer consultant….la HIDROCONSTRUCTIA..sucursala arbil…am doi copii: Twana…student la constructii civile ultimul an ..asistent menager la Hidroconstructia..Sandra studenta la Stomatologie in anul 3…eu sint ing. constructor …Menager gen. la Romania designe…copii vb perfect..romana kurda araba engleza si turca…adresa mea este:emiliasardary@yahoo.com…cu placere ne puteti contacta pt orice…probleme..

  • simona says:

    buna ziua .daca cunoaste cineva ce acte am nevoie pt a ma casatori I Erbil .??si pentru a vizita kurdistan am nevoie de invitatie pt viza? multumesc

Cauta
Articole - Romania pozitiva