Facebook Twitter Email

Bucurestiul este propus ca destinatia de vizitat in 2012 pentru turistii care si-au propus sa faca economii, potrivit site-ului Cheapflights.co.uk.

Astfel, Bucurestiul este destinatia propusa de site-ul britanic pentru cei care vor sa face economii.

“Bucurestiul are o suita de hoteluri decente la tarife de circa 40 de euro pe noapte, o bere costa circa 1 euro, iar mancarea este ieftina si delicioasa”, astfel este descrisa destinatia in recomandarile site-ului, care adauga printre atractii si Vulcanii Noroiosi, lacurile glaciare, Marea Neagra sau Transilvania.

Insula St. Lucia din Caraibe este destinatia propusa pentru cei care vor sa scape de stres, fiind considerata perfecta pentru o vacanta de relaxare, iar Tokyo apare pe lista ca o oaza a mancarii sanatoase. Bucurestiul a mai aparut intr-un top la inceput de an in Franta.

Bucurestiul s-a clasat pe locul al doilea si in topul celor mai “cool” orase din Europa, dupa Lisabona, cercetare realizata de revista franceza online slate.fr. Printre criteriile dupa care a fost alcatuit clasamentul, se numara pretul berii, numarul studentilor din oras si numarul de cartiere unde turistii sau locuitorii se pot distra.

Romania este una din acele destinatii ‘secrete’, inca relativ ieftina si unde ai multe de vazut sau de facutCheapflights.co.uk

In total, au fost luate in considerare 11 variabile, printre care si calitatea transportului de noapte si legislatia privind consumul de canabis. In final, autorii articolului au realizat doua studii: unul care a atribuit o pondere egala tuturor criteriilor si un al doilea atribuind o pondere mai mare, de 20%, cazarii.

Romania a atras in primele noua luni ale anului cu 12,6% mai multi turisti straini fata de anul trecut, cei mai multi provenind din Germania, Italia, Franta, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Acestia s-au orientat, printre altele, spre Delta Dunarii, statiunile balneare, croazierele pe Marea Neagra si sejururile pe litoral.

Cele mai cautate atractii turistice locale au fost:

1. Circuite culturale. Majoritatea turistilor provin din Germania, Austria, Franta, Spania, Marea Britanie, Italia, dar si din pietele estice – Polonia, Cehia, Republica Moldova, Rusia, Ucraina. Trebuie mentionat ca media de varsta a strainilor care aleg circuitele in Romania este de 55 de ani, iar interesul lor se refera in special la obiectivele aflate in patrimoniul UNESCO, potrivit ANAT.

2. Turismul balnear. Majoritatea turistilor provin din Germania, Franta, Israel si sunt fidelizati de catre statiunile in care primesc tratament balnear. Anul 2011 a inregistrat un plus de 16,5% turisti straini fata de 2010.

3.  Delta Dunarii. Anul acesta s-a inregistrat un plus de 45,2% fata de 2010. Germania, Italia, Franta, Ungaria sunt tarile ale caror turisti manifesta cel mai mare interes pentru aceasta destinatie.

4. Croazierele la Marea Neagra. Majoritatea turistilor provin din Germania, Austria si SUA; 2011 a adus cu 20% mai multi turisti straini fata de 2011.

5. Turismul tip city break. Bucurestiul este preferat indeosebi de tineri datorita  unor spectacole si evenimente de anvergura organizate in anul 2011. Este un produs mai putin solicitat, din cauza preturilor foarte mari ale pachetelor de city-break-romanesti raportat la cele europene.

6. Litoral. Majoritatea turistilor provin din Germania, Franta, Italia, Ucraina, Rusia,Belarus, Republica Moldova, au declarat oficialii ANAT.

06 ianuarie 2012, ora 00:01, autor(i): Cristina Mihai

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva