Facebook Twitter Email

România, locul II la Campionatul European de Securitate Cibernetică sursa foto – https://cert.ro
Tinerii IT-iști români s-au clasat pe locul II la Campionatul European de Securitate Cibernetică, organizat la Dusseldorf (Germania), în perioada 7 – 11 noiembrie 2016. Devansați doar de echipa Spaniei, românii s-au clasat pe podium înaintea echipei Germaniei!
Potrivit Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), European Cyber Security Championship este o inițiativă a European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) și se derulează în conformitate cu Planul de Acțiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE.
Statele din Europa participante la această competiție au fost reprezentate de câte o echipă formată din 10 concurenți, 5 seniori (20 – 30 ani) și 5 juniori (14 – 19 ani).
Competiția urmărește creșterea conștientizării privind nevoia de securitate cibernetică și de cunoaștere a amenințărilor din mediul virtual, dar și identificarea și atragerea tinerilor cu aptitudini deosebite către sectorul IT și securitate cibernetică.
CERT-RO, în parteneriat cu Serviciul Român de Informații și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), a organizat în luna mai a acestui an etapa online a selecției echipei naționale pentru acest concurs european. Ulterior, la sfârșitul lunii iunie a avut loc selecția on-site, cu exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering, precum și simulări de prezentări publice. Echipa României a fost antrenată de specialiști în securitate de la Bitdefender.
Este pentru a doua oară când țara noastră participă la Campionatul European de Securitate Cibernetică. Ediția din 2015 a oferit echipei României oportunitatea de a se familiariza cu formatul și cu exigențele concursului.
Anul acesta, grație experienței acumulate, a pregătirii susținute și a dedicării instructorilor, echipa Romaniei a reușit performanța de a se clasa pe locul 2, din 10 țări participante. De asemenea, echipa noastră s-a bucurat de aprecierea juriului, fiind desemnată pentru al doilea an la rând drept echipa cu cea mai bună expunere a modului în care a rezolvat sarcinile de concurs.

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva