Facebook Twitter Email

Actrița Alexandra Maria Lara a avut o copilărie aparte. La vârsta de patru ani, părinții ei – Valentin și Doina Plătăreanu – s-au decis să fugă din România și de regimul crunt al lui Ceaușescu și să își caute refugiu în Germania, pentru a-i oferi fiicei lor un viitor mai bun.

Astăzi, Alexandra Maria Lara e una dintre actrițele cele mai cunoscute din Germania. Potrivit cotidianului german Bild, la festivalul internațional de film „Film ohne Grenzen“ care a avut loc la Bad Saarow și-a făcut apariția alături de tatăl ei.

Valentin Platareanu a povestit despre decizia dificilă pe care a trebuit s-o ia în anul 1984: „Am fugit din țară pentru a-i oferi Alexandrei un viitor mai bun. Hotărârea însă a fost greu de luat. Pe atunci, fusesem un actor celebru în România. Am purtat discuții lungi cu soția mea: Să părăsim, de dragul Alexandrei, această închisoare? Până la urmă, pentru ea, ne-am decis să alegem libertatea.”

Alexandra Maria Lara e extrem de recunoscătoare că părinții ei au luat această hotărâre.

„Când ești copil și te muți într-o țară străină, ai mult mai puține griji și probleme decât ai avea dacă ai face asta ca adult. A trecut o perioadă destul de îndelungată până să încep să pun întrebări despre originile mele românești. Deja trecusem de vârsta de 20 de ani când am ajuns să lucrez în România. Iar atunci, pentru prima dată, am simțit că de acolo vin și că acolo este locul de care aparțin. Odată cu înaintarea în vârstă înțelegem tot mai bine ce înseamnă conceptul de „acasă” și sentimentele pe care le asociem cu acesta”, a declarat actrița.

Românca a călătorit cu fiul ei Ben, în vârstă de doi ani, până în România. În timp ce se afla cu acesta în casa în care și-a petrecut primele veri din viață, a înțeles că a încheiat circuitul, a ajuns de unde a plecat.

Faimoasa actriță de origine română e fericită: și soțul ei, Sam Riley (36), care, la rândul lui, a părăsit Marea Britanie pentru persoana iubită, s-a îndrăgostit, la fel ca ea, de capitala germană.

Sursa: ziarulromanesc

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva