Facebook Twitter Email
• elevul de clasa a XI-a de la “Bălcescu” a demonstrat încă o dată că este printre cei mai buni tineri informaticieni din Europa • la competiţia la care au participat 76 de concurenţi, din 8 ţări, România s-a clasat pe primul loc în topul naţiunilor după numărul de medalii

O nouă performanţă pentru Alex Tatomir, elevul de clasa a XI-a al Colegiului “Nicolae Bălcescu”. După ce vara aceasta a luat medalia de bronz la Olimpiada de Informatică a Ţărilor Europei Centrale, în weekendul abia încheiat Alex a demonstrat încă o dată că este printre cei mai buni tineri informaticieni din Europa şi a câştigat o nouă medalie: AUR, la Concursul Internaţional “Romanian Master of Informatics”.

“Aceasta a fost a doua participare a mea, după ce anul trecut am obţinut o medalie de argint. La ediţia aceasta, problemele au avut un grad ridicat de dificultate şi mă bucur că am reuşit să câştig o medalie de aur şi să îmi îmbunătăţesc rezultatul de anul trecut”, ne-a spus proaspătul medaliat.

De altfel, echipa din care a făcut parte Alex şi-a mai adjudecat două medalii de aur şi una de argint, rezultate ce le-a adus Cupa “Romanian Master of Informatics”. În urma rezultatelor obţinute de elevii români, ţara noastră s-a clasat pe primul loc în topul naţiunilor după numărul de medalii, urmată de Polonia şi Bulgaria.

La fel ca şi la alte competiţii, de pregătirea lui Alex s-a ocupat prof. Cristian Toncea şi tatăl său, Nicolae Tatomir, cărora a ţinut să le mulţumească.

Concursul Internaţional “Romanian Master of Informatics”, ajuns la ediţia cu numărul IV, s-a desfăşurat în perioada 20 – 23 octombrie, la Bucureşti şi a fost găzduit de Colegiul Naţional “Tudor Vianu”. La maratonul de programare au participat 76 de concurenţi din România, Republica Moldova, Macedonia, Bulgaria, Elveţia, Polonia, Rusia şi Serbia.

Sursa: obiectivbr
Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva