Facebook Twitter Email

tanar

Clujeanul Tudor Marchiş administrează 2 milioane de metri pătraţi din clădirile de birouri din Bangalore, localitate cunoscută drept echivalentul indian al Silicon Valley. La 35 de ani, Tudor Marchiş coordonează activitatea unei firme care asigură întreţinerea a 62 de clădiri de birouri, două fabrici şi o şcoală, scrie vocea.biz.

Cea mai de mare parte a contractelor sunt concentrate pe clădiri din parcul IT Manyata din Bangalore, cel mai mare din India, ocupând o suprafaţă de 34 hectare. Marchiş a crescut de la zero o afacere în care a avut drept parteneri un indian, un norvegian şi un ungur. Contractele şi personalul firmei au fost cedate recent către o firmă din Orientul Mijlociu, iar românul a rămas la conducere.

Firma pe care o conduce, Thermo Control Services and Expertise, asigură activităţi de facility, property şi energy management pentru Embasy Group, un dezvoltator care deţine în lume milioane de metri pătraţi de birouri închiriate firmelor din industria IT din Bangalore. Parcul IT asigură o treime din exporturile de tehnologie ale Indiei, ţară cu o creştere economică neîntreruptă în ultimele două decenii.

Tudor Marchiș are 34 de ani și s-a născut în Gherla. A absolvit liceul “Petru Maior”, iar după facultate a primit diploma de inginer în telecomunicații.

În România a condus o firmă multinațională de Facility Management, unde a fost remarcat de un grup de investitori din India care i-au propus să facă la ei ceea ce făcea în România. Oferta a fost foarte tentantă, așa că în 2011, la o săptămână după ce abia se căsătorise cu o pictoriță din Moldova, a urcat în avionul spre India.

autor

Sursa: stirea zilei

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva