Facebook Twitter Email

“Nu aştept elogii, nu vreau trofee, nu aştept nimic. Mă bucur că tânăra este bine”

Le-au fost tăiate salariile. Au fost restructuraţi, iar pe parcursul anului 2011, ministrul Igaş a găsit de cuviinţă să-i “testeze” prin cinci întrebări teoretice  chiar şi pe oamenii cu ani grei de experienţă în spate. După care, simplu, i-a dat afară…Nici şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, nu s-a lăsat mai prejos în 2011, atunci când a venit vorba să facă declaraţii la adresa unora dintre subordonaţii săi. I-a etichetat simplu: “ba beţivi, ba destui nenorociţi, ba plângăcioşi”.Ieri, în prima zi a lui 2012, un poliţist a dat tuturor- inclusiv superiorilor săi- o lecţie de curaj. S-a aruncat în apele îngheţate ale Someşului pentru a salva de la înec o tânără sinucigaşă.Poliţistul i-a făcut respiraţie gură la gură chiar în apă şi a stat cu fata în braţe 20 de minute, în apa rece, chiar dacă ştia că îşi pune viaţa în pericol. Mecea Marius, în vârstă de 42 de ani, lucrează de 18 ani la Poliţia Municipală Dej. Modest, nu vrea să se facă mare tam-tam pe acest caz, considerând că şi-a făcut doar meseria la care nu ar renunţa niciodată, pentru că, spune el. Asta ştie să facă cel mai bine. Spune clar: “Nu aştept elogii, nu vreau trofee, nu aştept nimic”.

Jurnalul Naţional: Bună ziua şi “La mulţi ani: în 2012! Aţi început anul cu o mare realizare sufletească. Ieri, riscându-va viaţa, aţi salvat de la moartea o tânără care voia să se sinucidă, aruncându-se în apele râului Someş.Ce s-a întâmplat?

MM: Bună ziua. Da, eram de serviciu şi în jurul orei 4.30 am primit o sesizare la apelul de Urgenţă 112  că o tânără  s-a aruncat în râul Someş cu intenţia clară de a se sinucide.Am plecat repede la faţa locului şi în două minute am ajuns acolo. Avantajul a fost că eram şI foarte aproape de locul unde s-a întâmplat incidentul.

Jurnalul Naţional: Ce s-a întâmplat mai departe?

M.M.: În timp ce am intrat pe puntea pietonală care traversează râul Someş din fugă am văzut fata în apă. M-am dezbrăcat rapid, am înotat până la ea, am scos-o cu capul din apă şi i-am făcut repede respiraţie gură la gură. Şi-a revenit, dar eu tot încercam să vorbesc cu ea pentru că voiam  să o ţin conştientă. Am văzut că nu avea forţă să se ţină de mine ca să o scot la mal, aşa că am rămas cu ea în apă 20 de minute, pentru că mi-a fost frică să nu o pierd. Am stat acolo până au venit ajutoarele, echipele de saalvatori şi pompieri. Deci, nu este doar meritul meu, ci şi meritul colegilor mei care m-au ajutat.

Jurnalul Naţional: De când lucraţi în poliţie? Aţi mai avut astfel de intervenţii periculoase? Practic, v-aţi pus în joc propria viaţă..

M.M. Lucrez în poliţie de 18 ani, la Ordine Publică. Da, am mai avut şi alte genuri de intervenţii. Sincer, eu consider că nu mi-am făcut decât datoria. Nu aştept elogii, nu aştept trofee, nu aştept nimic. Sunt mândru de faptul că tânăra e vie, că e bine, că am putut să o salvez.

Jurnalul Naţional: 2011 a fost un an greu  şi pentru poliţistii. Au fost restructurări, tăieri de salarii şi probabil că nu vor veni prea curând vremuri bune. Mai merită să fii poliţist în ziua de astăzi?

M.M: Din păcate, momentan, nu prea este bine pe nicăieri. Bineînţeles că merită. Este meseria mea şi nu o să renunţ la ea niciodată atâta vreme cât pot să o fac bine.

Jurnalul Naţional: Cine v-a felicitat?

M.M:Toată lumea. Colegii, şeful meu, şeful Poliţiei Române.

Jurnalul Naţional: Ce aşteptări aveţi pentru 2012? Ce aţi vrea să se întâmple, ce aţî vrea să se schimbe?

M.M: Mi-aş dori  să se modifice legislaţia, să existe o protecţie mai bună a poliţistilor la evenimentele la care participă. Aţi văzut şi dumneavoastră ce se întâmplă uneori când oamenii legii sunt bătuţi, împuşcaţi, pentru că legea nu are prevederi clare în acest sens.

Sursa: http://www.jurnalul.ro

2 ianuarie 2012 – 13:23

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva