Facebook Twitter Email

Într-o lume dominată de prejudecăți, în care etichetăm și suntem etichetați la tot pasul, o mână de copii ne dau o lecție importantă. Sunt colegii Francescăi, o adolescentă imobilizată în scaunul cu rotile care s-a încăpățânat să demonstreze tuturor că acest handicap nu te împiedică să reușești. Francesca a rămas fără ambele picioare după un diagnostic primit încă de la naștere. Fratele ei este motorul său, așa cum îi place să spună pentru că împinge zilnic kilometri întregi căruciorul pentru ca sora lui să poată merge la școală. Alături de colegii care o poartă pe brațe de câte ori este nevoie, Francesca a învățat să treacă peste dizabilitate, dar are nevoie și de ajutorul nostru.

francesca1 Francesca este eleva în clasa a IX-a la Liceul DR. C. Angelescu din Găești. Dacă nu am privi sub bancă și ne-am lua după zâmbetul și spontaneitatea ei, am zice ca este un copil normal. Și chiar așa și este, doar că de câțiva ani este țintuită într-un scaun cu rotile. După un diagnostic dur primit la naștere, boala sa a evoluat și a fost nevoie de intervenția de amputare.

Ca să ajungă la cursuri, Francesca se trezește la ora 5. Microbuzul o duce dimineața la școală, dar după-amiaza fratele său, Andrei, trebuie să împingă 3 kilometri scaunul cu rotile pentru a ajunge în stație. Cu toate acestea, Francesca nu are absențe nemotivate și este un elev model. Profesorii au numai cuvinte de laudă la adresa ei. Colegii îi sunt alături în fiecare zi. Atunci când este nevoie o poartă pe brațe la etajele superioare ale liceului și o însoțesc pretutindeni. Nu au privit-o niciodată ca pe o persoană cu dizabilități.

Francesca are însă nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Ca să se poată deplasa mai ușor ar avea nevoie de un scaun cu rotile electric și în câteva luni de proteze pentru ambele picioare. Familia ei nu are suficiente resurse, iar părinții reușesc cu greu să se descurce și să îi țina pe frați la școală. Naveta, pe lângă faptul că este dificilă, este și costisitoare. Cei care au ascultat lecția acestor copii şi îi pot oferi un sprijin Francescăi, pentru achiziţionarea unui cărucior electric, pot contacta redacţia MDI TV  – 0245 60.70.60 sau Gazeta Dâmboviţei – 0737 449 352

preluare: mditv.ro

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva