Facebook Twitter Email
O constanteanca, printre cei mai destepti 1% elevi din lume 

Roxana Vătămanu, elevă in clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, a susținut în ianuarie testele SAT (Scholastic Assessment Test) Subject la disciplinele Matematică și Chimie, obținând la cea mai dificil considerată materie, Matematica 2, un punctaj de 800, maximul posibil, situându-se in procentul de 1% al elevilor din întreaga lume care reușesc acest lucru.

Roxana, elevă de 10 și în sistemul de învățământ românesc, a venit special de la Brăila, unde a studiat primii 8 ani de școală, pentru a-și continua studiile liceale la Liceul Internațional de Informatică, unde are posibilitatea de a se pregăti si de a-și construi portofoliul ideal, pentru a putea fi admisă la colegii și universități din străinătate. Roxana dorește să se specializeze în domeniul Inginerie Chimică, preferând in special mediul academic din Statele Unite.
Eleva s-a pregătit pentru acest examen timp de o luna și jumătate, beneficiind și de ajutorul prof. Serdal Aslantas la orele de pregătire specială pentru SAT, ce au avut loc săptămânal.
Subiectele acestui examen, după părerea Roxanei, nu se aseamănă cu exercițiile din programa românească, mai ales ca metodă de rezolvare. Timpul este scurt, de aproximativ un minut pe exercițiu, și astfel de foarte mare importanță este ideea de rezolvare, mai mult decât abilitățile de calcul, pentru care se poate folosi un calculator.
Roxana este foarte mulțumită de rezultat deoarece știe ca un rezultat perfect atârnă greu în ochii celor care îi vor revizui aplicația. Totuși, deși bucuria este mare, ea nu își lasă mult timp de odihnă, începând deja pregătirile pentru Olimpiada județeană de chimie, proiectarea stației spațiale pentru Concursul NASA și pregătirile pentru Concursul Internațional InfoMatrix, în același timp participând la proiecte de voluntariat ale Crucii Roșii și în cadrul Liceului Internațional, unde este meditator gratuit la matematică pentru elevii de gimnaziu care nu au resurse materiale pentru a se pregăti suplimentar.

Sursa: observator.ro

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva