Facebook Twitter Email

Proiectul „Dascăli minunaţi, vă mulţumim!” ne propune să ne amintim de oamenii valoroşi şi ne invită să ne arătăm recunoştinţa pentru un învăţător, diriginte, profesor, îndrumător sau un mentor care a contribuit la dezvoltarea noastră, scriindu-i câteva cuvinte de mulţumire. Personal, am ales să scriu câteva rânduri de mulţumire unui profesor minunat, domnul Adrian Pal.

Domnule profesor Adrian Pal,

Vă mulţumesc că mi-aţi adus aproape de suflet pictura şi arta, în general. Cu siguranţă, anii de şcoală ar fi fost mult mai terni fără orele de specialitate alături de dumneavoastră, iar liceul mult mai lipsit de culoare fără serile de atelier de pictură.

Sunt recunoscătoare pentru libertatea pe care ne-aţi acordat-o la ore, libertate pe care, de multe ori, nu am ştiut să o preţuim; pentru îndrumările inspirate, discrete, pentru blândeţea cu care ne-aţi călăuzit mâinile şi sufletul în actul creaţiei. Îmi amintesc cu drag de plimbările prin Tulcea, alături de colegi şi de dumneavoastră, în căutare de peisaje de pictat, şi de răbdarea cu care răspundeaţi agitaţiei noastre.

Vă admir pentru hotărârea cu care susţineţi performanţa şi talentele în cadrul cercului de pictură Alexandru Ciucurencu din Tulcea, aducând bucurie în viaţa atâtor tineri, pe care i-aţi adoptat ca pe propriii copii.

Datorită dumnevoastră am căpătat mai multă încredere în mine şi în ceea ce pot, în calităţile mele. M-aţi încurajat mereu, competiţie după competiţie, iar expoziţiile personale pe care le-am avut mulţumită dumneavoastră reprezintă momente emoţionante, de neuitat. Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o a fost aceea că perseverenţa învinge orice obstacol; însă de-abia acum am înţeles-o cu adevărat.

Să vă mulţumesc pentru că aţi fost un profesor minunat, nu ar fi de ajuns. Pentru că, pe lângă dascăl, aţi fost mentor, sfătuitor, părinte, susţinător, îndrumător, organizator de evenimente şi specialist în relaţii publice (!) pentru concursuri şi expoziţii. Toate astea cu o naturaleţe şi o dăruire pe care le preţuiesc chiar şi acum, când timpul şi-a pus amprenta asupra amintirilor.

Andra Calenic

Sursa: Romania Pozitiva

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva