Facebook Twitter Email

Aproape necunoscută în propria ţară, Paula Mitrache are un merit aproape uitat: a fost promotoarea celui mai mare succes pe care l-a înregistrat muzica românească pe întregul mapamond în ultimii 30 de ani.
Un cover al solistei după “Dragostea din tei” – piesă ce zăcea fără perspectivă pe un album al O-Zone – lansat cu mult înainte pe piaţa rusească şi românească a “explodat” în topurile din Italia, apoi în întreaga Europă.
Actualmente, artista, despre care se poate spune că le-a îndesat în buzunar celor trei O-Zone, în special lui Dan Bălan, peste 10 milioane de euro, lucrează în administraţia locală din Bari şi se ocupă de onoterapie – face terapie cu măgari pentru copiii ce suferă de autism, o alternativă medicală foarte populară în ţările vestice.Zilele trecute, Paula (38 de ani), care locuieşte de 22 de ani în Italia, s-a aflat întro vizită-fulger în ţară, la invitaţia actriţei Laura Stone, prilej cu care ne-a reamintit că, în ciuda proceselor pe care le-a avut cu Dan Bălan, cea mai bună piesă din repertoriul ei este tot “Dragostea din tei”, pe negativul căreia a cântat într-o gală caritabilă, practic motivul pentru care a revenit în ţară.

Performanţe în primăria din Bari

Fostă finalistă la Miss Bucureşti în 1990 (unde a obţinut locul II), Paula Mitrache locuieşte la Bari şi este fericita mamă a unui băiat de 20 de ani.
Ca mediator cultural atestat, solista a fost consilier pentru integrare la primăria din oraşul său, fiind cea de-a doua româncă numită în această funcţie într-o primărie din Italia, după Ramona Bădescu, care a avut la Roma acelaşi statut în organigrama administrativă locală. Până când s-au prins cei de la O-Zone că Paula se bucură de un succes pe care ar trebui să-l aibă ei, solista a vândut numai în Italia un milion de copii ale albumului său ce cuprindea şi varianta sa a melodiei în cauză, o performanţă notabilă.
“Dragostea din tei” s-a aflat pe prima poziţie în 27 de ţări pe întregul mapamond, a staţionat 13 săptămâni locul 1 în Eurochats şi a fost reînregistrată de 200 de artişti în 14 limbi diferite. O-Zone a vândut peste 12 milioane de discuri în întreaga lume datorită fericitului “accident”.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva