Facebook Twitter Email

Asociațiile studențești din cadrul Universității din București au demarat și în acest an campania caritabilă “Student bun de Crăciun”, prin care zeci de copii, precum și persoane nevoiașe beneficiază de daruri – alimente, dulciuri, jucării.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției de învățământ superior remis luni AGERPRES, campania “Student bun de Crăciun”, aflată la cea de-a VI-a ediție, reunește mai multe evenimente de factură socială și caritabilă organizate de studenții Universității din București — strângerea de fonduri, haine, jucării pentru copiii care provin din familii cu dificultăți sau din centrele de plasament, colectarea și împărțirea cadourilor pentru persoanele nevoiașe.

Studenții UB au derulat în perioada 10 noiembrie-4 decembrie campania “Moș Nicolae este la Universitatea din București!” care a avut scopul de a colecta jucării, cărți, dulciuri, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale educaționale, rechizite pentru copiii și tinerii instituționalizați din cadrul Centrului de Plasament “Sfântul Ștefan” din comuna Perișoru, județul Călărași.

Asociația Studenților Teologi Ortodocși din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul” din București va organiza luni, 14 decembrie, la Biblioteca Națională a României, cea de-a V-a ediție a Concertului de colinde cu scop caritabil “După datini, colindăm”, banii obținuți urmând a fi donați Centrului de Îngrijiri Paleative Sf. Nectarie din cadrul Fundației “Bucuria ajutorului”.

Un alt proiect caritabil al Asociației Studenților la Istorie “Dacia” este “Serata de Crăciun”, care are drept obiectiv implicarea studenților și a cadrelor universitare din Facultatea de Istorie a Universității din București în strângerea de fonduri. Banii obținuți vor fi folosiți pentru cumpărarea de cadouri pentru copiii de la Centrul de Plasament “Pinocchio”.

În cadrul evenimentului vor fi organizate târguri de Crăciun în cadrul facultății, o licitație cu obiecte donate și o petrecere. Sunt de asemenea bine-venite donațiile constând în jucării, cărți, materiale educative, cât și în bani pentru produse alimentare — dulciuri, fructe.

Donațiile pot fi făcute în perioada 2-10 decembrie la Facultatea de Istorie, în holul de la etajul I în intervalul 10,00-18,00.

De asemenea, Asociația Studenților Fizicieni a Universității din București organizează marți, 15 decembrie, evenimentul caritabil “Fii și tu spiriduș!” în vederea strângerii de haine, jucării, rechizite, cărți și alte donații pentru copiii instituționalizați. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Fizică.

O altă campanie umanitară “Artă-n dar” va fi organizată în perioada 7-10 decembrie de Asociația Studenților la Matematică și Informatică în vederea strângerii de fonduri, ce vor fi donate unui caz social.

“Donațiile se fac zilnic în holul Facultății de Matematică unde voluntarii își așteaptă vizitatorii cu prăjituri, ceai, cafea, ciocolată caldă, brățări și alte obiecte lucrate manual”, precizează organizatorii.

Asociația Studenților Biologi va derula “Operațiunea Moș Crăciun” în cadrul căreia pot fi donate haine, rechizite, încălțăminte, jucării, bani, pentru ajutorarea a 50 de copii din familii nevoiașe care se află sub ocrotirea Parohiei Rodica Moșoiu din sectorul 2, București. Donațiile se fac zilnic la sediul Facultății de Biologie.

De Crăciun, Asociația Studenților în Drept (ELSA) invită studenții și toți oamenii mărinimoși să doneze haine, cărți, jucării, bani și alte cadouri pentru a fi dăruite copiilor nevoiași din satul Izvoru, comuna Gogoșari, județul Giurgiu.

Voluntarii asociației primesc donații zilnic, între orele 10,00 și 20,00, în fața Aulei Magna a Facultății de Drept.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva