Facebook Twitter Email

Peste 120 de voluntari din județul Tulcea au fost premiați, sâmbătă, la Teatrul ”Jean Bart” din municipiu, cu ocazia celei de-a IV-a ediții a Galei Voluntarului Tulcean, eveniment prilejuit de Ziua Internațională a Voluntariatului.

Gala Voluntarului Tulcean a fost organizată în cadrul proiectului ”Cultură prin tradiții’ derulat de asociația neguvernamentală Centrul European pentru Diversitate (EU Divers) și finanțat de Consiliul Județean (CJ), bugetul total al proiectului fiind 4.780 de lei.

”Acest eveniment a fost organizat începând din anul 2010, însă în 2013 nu s-a desfășurat. Considerăm că este important pentru toți cei care se implică în viața comunităților să fie aplaudat la scenă deschisă”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul de proiect din cadrul EU Divers, Ana Lazăr.

Cei 124 de voluntari au primit cadouri simbolice din partea organizațiilor neguvernamentale, iar toți cei cu vârste mai mici de 35 de ani au fost recompensați și cu ghiozdane, tricouri și rechizite acordate de Direcția Județeană de Tineret și Sport (DJTS).

”Valoarea totală a acestor premii este de peste 10.000 de lei, un pic mai puțin decât cea de anul trecut, dar sperăm ca anul viitor premiile să fie mai consistente’, a afirmat inspectorul pentru tineret din cadrul DJTS, Ana Maria Matei.

La eveniment a participat și prefectul județului, Marin Bădiță, care i-a felicitat pe tineri pentru proiectele derulate anul acesta. ”Este minunat că ați reușit să vă implicați în viața comunității și trebuie să fiți mândri de voi’, a afirmat prefectul Bădiță.

De altfel, tot de Ziua Internațională a Voluntariatului, sâmbătă, Asociația Psihologilor Antreprenori Tulcea (APAT) a încheiat prin vernisajul expoziției ”Cultură pentru toți’ un proiect derulat cu sprijinul financiar al CJ dedicat unui număr de 20 de copii cu nevoi speciale din județ.

”Prin natura profesiei, descopăr la nivelul județului destul de multe cazuri de copii cu cerințe speciale care trebuie acceptați de semenii lor în școli normale și probleme de violență și abuz familial, iar acestea constituie prioritățile noastre pentru anul viitor’, a declarat președinta APAT, Silvia Miloș.

Pentru adolescenții premiați, diplomele acordate înseamnă o recunoaștere a eforturilor făcute în sprijinul comunității. ‘Este pentru prima oară când primesc un premiu. E o răsplată pentru ce am făcut anul acesta. Activitatea de voluntariat pentru mine a însemnat asumarea unor responsabilități și m-a învățat să fiu mai deschisă în relația cu cei din jur’, a afirmat Gabriela Baică, voluntară în cadrul Asociației Cercetașii României premiată sâmbătă.

Înființată în anul 2006, organizația EU Divers a derulat până în prezent peste 30 de proiecte, din anul 2011 fiind Centru local de voluntariat. Unul din proiectele derulate până în prezent, respectiv ‘Săptămâna filmului interetnic’, ajungând anul acesta la X-a ediție.

AGERPRES / (A — autor: Luisiana Bîgea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva