Facebook Twitter Email

Soprana Roxana Nițe și pianista Ancuța Nițe susțin un recital de gală la St John’s Church din Edinburgh, sâmbătă, pentru a celebra Ziua Națională a României, informează un comunicat al ICR Londra transmis joi AGERPRES.

Foto: (c) Roxana Nite/ Facebook

Membrii corpului diplomatic acreditat la Edinburgh, reprezentanții comunității românești din Scoția, dar și melomanii britanici sunt invitați să se bucure de un program alcătuit din arii celebre semnate de Mozart, Puccini, Bellini, Verdi, dar și din numeroase creații românești foarte rar cântate în spațiul britanic, semnate, printre alții, de Nicolae Bretan, George Stephănescu, Gheorghe Dima și Paul Constantinescu.

Seara este organizată în parteneriat cu Ambasada României în Marea Britanie, prin Biroul Consular al României la Edinburgh.

Roxana Nițe a studiat la Conservatorul din Constanța, dar și la Universitatea de Muzică din București. Ancuța Nițe-Doyle este stabilită în Scoția încă din anul 2001, în urma câștigării Concursului Național de Muzică “Constantin Silvestri” și a unei burse de studiu la Academia de Muzică “Mary Erskine” din Edinburgh.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Claudia Stănescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva