Facebook Twitter Email

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a învins cuplul francez Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut cu 6-4, 7-5, vineri, la Turneul Campionilor de la Londra și a câștigat Grupa Fleming/McEnroe.

Tecău și Rojer, favoriții numărul doi ai competiției, s-au impus după o oră și 23 de minute și au bifat a treia lor victorie din tot atâtea meciuri.

Perechea româno-olandeză și-a luat revanșa în fața cuplului francez, care a câștigat meciul direct anul acesta în sferturi la US Open, cu 7-6 (5), 6-4.

Tecău și Rojer vor juca, sâmbătă, în semifinale, cu principalii favoriți, frații gemeni americani Bob și Mike Bryan, clasați pe locul secund în Grupa Ashe/Smith. Meciul este programat de la ora 20,00 (ora României). În prima semifinală (14,00), cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cap de serie numărul opt, va întâlni perechea clasată pe locul secund în Grupa Fleming/McEnroe, Ivan Dodig (Croația)/Marcelo Melo (Brazilia).

Prin victoria de vineri, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer și-au asigurat un cec de 166.000 de dolari și 600 de puncte ATP.

În celălalt meci de vineri, din Grupa Ashe/Smith, Dodig și Melo au trecut de cuplul Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia) cu 3-6, 7-5, 10-6. În clasamentul final, pe primul loc s-au clasat Tecău și Rojer, cu trei victorii (6-0 la seturi), urmați de Dodig/Melo, două victorii și o înfrângere (4-4), Herbert/Mahut, o victorie și două eșecuri (3-5), Matkowski/Zimonjic, trei înfrângeri (2-6).

Tecău, la a patra participare, trece pentru prima oară de gaza grupelor, în timp ce Mergea a reușit acest lucru la debutul său.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva