Facebook Twitter Email

Atleta româncă Florentina Marincu a primit trofeul “Stele în devenire” ale Balcanilor, miercuri seara, la Tbilisi, în cadrul Galei pe 2015 a Asociației Federațiilor de Atletism din Balcani, recompensa fiind acordată pentru rezultatele deosebite ale tinerei sportive din Deva, campioană europeană de junioare și medaliată cu bronz la triplusalt, la Eskilstuna, dar și medaliată cu bronz la Campionatele europene indoor ale seniorilor de la Praga, unde a stabilit și un nou record european de junioare, cu 6,79 m.

Cu același trofeu, care recompensează speranța nr. 1 a atletismului balcanic, în urma rezultatelor obținute în anul respectiv, a mai fost premiată, la ediția inaugurală a Galei ABAF, în 2011, la Praveț (Bulgaria), o altă atletă româncă, aruncătoarea de ciocan Bianca Perie.

Trofeul similar pe 2015 la masculin a fost atribuit aruncătorului de suliță sloven Matija Muhar, și el campion european de juniori în orașul suedez.

Titlurile de ”Cea mai bună atletă”, respectiv ”Cel mai bun atlet” din Balcani pe 2015 au fost acordate unei alte săritoare în lungime, Ivana Spanovic, din Serbia, campioană europeană indoor la Praga, unde Florentina Marincu a fost a treia, respectiv alergătorului pe 800 m Amel Tuka (Bosnia Herțegovina), medaliat cu bronz la Campionatele mondiale de la Beijing, din august.

Trofeele au fost înmânate la cea de-a 5-a ediție a Galei Atletismului Balcanic, din capitala Georgiei, la ceremonie asistând și președintele federației europene de specialitate, Svein Arne Hansen, vicepreședintele European Athletics și președinte AFAB, Dobromir Karamarinov, care a efectuat operațiunile propriu-zise, precum și Christian Milz, CEO al EAA.

Într-o scurtă alocuțiune, președintele AFAB, Dobromir Karamarinov, a felicitat Federația georgiană de atletism pentru modul în care a organizat Gala, urându-i, totodată, succes pentru anul viitor, când va găzdui prima ediție a European Athletics Youth Championships, urmând să candideze și pentru organizarea Campionatelor europene de atletism din 2020.

Din Asociația Federațiilor de Atletism din Balcani fac parte 16 țări: Albania, Armenia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Georgia, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Teodor Ciobanu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva