Facebook Twitter Email

Peste 500 de sticle de parfum, unele cu o deosebită valoare istorică, vor fi prezentate în cadrul expoziției “Un voiaj parfumat”, care se va deschide joi la Muzeul Național de Geologie.

Potrivit paginii de Facebook a muzeului, printre prețioasele recipiente se numără cele care prezintă parfumul Reginei Maria, păstrat într-un recipient din cristal Baccarat — “Houbigant — Mon Boudoir 1918”, Lubin — Eau de Toillete 1820, creat pentru Pauline Bonaparte, sau Molinard — habanita 1921 — Cristal Lalique, cel mai persistent parfum din lume.

“Împreună cu partenerul Muzeul Parfumurilor, vă propunem să ne însoțiți într-o călătorie fascinantă… ‘Un voiaj parfumat’ în lumea istoriei, a recipientelor din cristale înnobilate cu pietre semiprețioase, a istoriei parfumeriei. Expoziția permanentă a Muzeului Național de Geologie va fi completată de ‘cea mai mare expoziție de sticle de parfum din România”, precizează sursa citată.

Realizată în baza unui parteneriat între Institutul Geologic al României și Beautik Haute Parfumerie (furnizor al Casei Regale a României, deținătorul dreptului de titular al mărcii “Muzeul Parfumurilor”), expoziția va fi deschisă până pe 15 decembrie.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Andreea Rotaru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva