Facebook Twitter Email

Maramureşul se pregăteşte de iarnă! 23 de milioane de euro sunt pregătiţi pentru investiţii în domeniul schiabil din zonele Mogoşa – Baia Sprie şi Izvoarele – Borişte. Licitaţiile au fost anunţate pentru luna august, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind diferit însă pentru cele două proiecte. Finanţatorul principal este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Domeniului schiabil “Gutâiul Doamnei” / 10 milioane euro

O altă investiţie importantă se desfăşoară la Cavnic unde au fost demarate lucrările la realizarea domeniului schiabil “Gutâiul Doamnei”, care cuprinde trei pârtii de schi şi o telegondola. Investiţia totală a fost evaluată la 10 milioane euro şi este executată dintr-un grant european şi prin contribuţia bugetului local.

La marginea oraşului Cavnic, în Munţii Gutâiului, la aproximativ 1.100 de metri, sunt amenajate şapte pârtii de schi, apreciate de iubitorii sporturilor de iarnă datorită accesibilităţii lor şi condiţiilor bune oferite de cabanele şi motelurile din apropierea acestora. De curând a fost inaugurată la Cavnic prima pârtie artificială investiţie despre care am scris şi noi în urmă cu câteva zile.

Sursa: http://www.romaniapozitiva.ro

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva