Facebook Twitter Email

Ediția a XVII-a a Festivalului european de literatură “Sensul iubirii” se va desfășura, în perioada 9-11 octombrie, la Drobeta Turnu Severin.

Directorul Centrului Cultural “Nichita Stănescu” din județul Mehedinți, Emilia Mihăilescu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că la eveniment vor participa scriitori din țară și din Austria, Germania, Serbia și Spania.

“Manifestarea, organizată cu ajutorul Ministerului Culturii și Cultelor și a Societății Scriitorilor Danubieni, va debuta vineri, 9 octombrie, la Casa tineretului din Drobeta Turnu Severin, cu decernarea unor premii de excelență celor mai valoroși scriitori ai momentului. Va urma lansarea a 12 cărți scrise de truditorii întru cuvânt invitați”, a precizat Mihăilescu.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, 10 octombrie, la Castelul Artelor, obiectiv turistic modernizat cu fonduri europene în valoare de aproximativ un million de euro, va avea loc deschiderea unei expoziții cu volumele celor 27 de scriitori prezenți la Drobeta Turnu Severin.

“Acțiunea respectivă va fi urmată de colocviul Literatura română cu pașaport european. În cadrul acestuia vor fi dezbătute câteva din modalitățile prin care literatura română poate ajunge în alte culturi europene. De asemenea, vor fi stabilite câteva soluții prin care scriitorii români să poată avea fără obstacole acces cu propriile lor creații pe piața cărții din lume”, a afirmat Mihăilescu.

În context, ea a mai arătat că ziua de duminică va fi rezervată unui podium poetic susținut de poeții prezenți la festival și unui spectacol de poezie dedicat poetului Nichita Stănescu, la care își vor da concursul actorii companiei teatrale “Atmosphere” din Drobeta Turnu Severin.

AGERPRES / (A — autor: Florian Copcea, editor: Marius Frățilă)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva