Facebook Twitter Email

Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est – 2015 începe vineri la București și își așteaptă publicul până pe 11 octombrie, o ediție care marchează zece ani de existență a acestui eveniment de profil.

Sursa foto: animest.ro

Gala de deschidere are loc vineri seară la Cinema Studio cu un recital extraordinar susținut de Alexander Bălănescu, cel care semnează muzica originală pentru “Muntele Magic”, docu-drama în regia Ancăi Damian, care va fi proiectată în deschiderea oficială.

“Anim’est e tradiție” este sloganul ediției 2015, prezentat în zece spoturi realizate în cadrul atelierului intensiv de animație Animation Worksheep.

Două dintre cele mai mari studiouri din lume — Pixar și Laika — vor fi prezente la festival pentru a oferi publicului acces în culisele animației la cel mai înalt nivel.

PUBLICITATE

La Cinema Elvire Popesco, joi, 8 octombrie, de la 20,00, fanii animației primesc acces în culisele unei producții majore în stop motion. Mark Shapiro, Head of Entertainment Brand Marketing la celebrul studio de animație Laika, se întoarce la Anim’est, după prezența din 2012.

Mark va vorbi publicului despre procesul complex care stă la baza celor trei filme Laika nominalizate la Oscar — ‘Coraline’, ‘ParaNorman’ și ‘Boxtroli’ — și va dezvălui secrete despre modul în care studioul creează universuri întregi de mână, piesă cu piesă, cu 24 de cadre pe secundă.

Vineri, 9 octombrie, de la ora 18,30, la Cinema Studio va fi proiectată cea mai recentă producție Pixar, lansată de Walt Disney Pictures: “Inside Out” (r. Pete Docter, Ronaldo Del Carmen). În continuarea proiecției, de la 20,30, art directorul și character designerul Albert Lozano, un veteran Pixar, va urca pe scena Anim’est pentru a prezenta detalii savuroase din making of-ul lungmetrajului animat.

În plus, sunt programate workshopuri, masterclass-uri, prezentări și proiecții speciale menite să deschidă apetitul pentru animație în rândul aspiranților de toate vârstele sau să îi răsplătească pe cei inițiați deja în tainele industriei.

Vor fi proiectate și cinci dintre cele mai reprezentative filme din istoria cinematografului de animație “Pink Floyd: Zidul” (1982), “Sita cântă blues” (2008), “American Pop” (1981), “Heavy Metal” (1981) și “The Point” sau “Oblio”, așa cum e cunoscut publicului autohton (1971).

Festivalul este găzduit la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Re:Animation Hub și la Journey Pub. Biletul de acces la o proiecție costă 13 lei. Accesul la concertele de la Journey Pub este liber. Programul festivalului este disponibil online, pe site-ul festivalului, http://animest.ro/.

AGERPRES

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva