Facebook Twitter Email

Corul Național de Cameră Madrigal “Marin Constantin” organizează joi, de la ora 12,00, Ziua Porților Deschise, în Sala de Operă de la Universitatea de Muzică din București, când va avea loc o repetiție cu public, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Corul Național de Cameră Madrigal “Marin Constantin” a început stagiunea 2015 — 2016 cu succesul înregistrat în deschiderea Festivalului Internațional “George Enescu” — cu programul de muzică sacră și profană, intitulat “Ars Nova și Renaștere — de la baladele lui Guillaume Machaut la madrigalele lui Claudio Monteverdi”.

Celebrul ansamblu coral a mai susținut un concert extraordinar în Dresda, în cadrul Festivalului Internațional “Dresdner Kunstfest”. Programul recitalului din impunătoarea sală Schlosskapelle a inclus muzică bizantină, psalmi și madrigale europene.

Înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, Corul Național de Cameră Madrigal a susținut peste 4.100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. Este un etalon al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și muzica contemporană românească și universală.

AGERPRES

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva