Facebook Twitter Email

Municipiul Câmpulung Moldovenesc găzduiește la sfârșitul acestei săptămâni manifestările devenite tradiționale ”Drumul Lemnului” și “Târgul Lăptarilor”, a declarat, vineri, primarul Mihăiță Negură.

“Târgul Lăptarilor” se află la cea de-a XV-a ediție, iar “Drumul Lemnului” la cea de-a V-a ediție, programul celor două manifestări urmând să se desfășoare, duminică, pe stadionul din municipiu.

Organizatori ai ambelor manifestări sunt Primăria și Consiliul Local din Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Județean Suceava și asociațiile “Piatra Șoimului” și “Noua Fermă”.

“Târgul Lăptarilor” este o sărbătoare anuală a crescătorilor de taurine și a procesatorilor de lapte, la care participă firme al căror obiect de activitate este producerea și comercializarea utilajelor destinate prelucrării laptelui și lucrărilor agricole cu specific montan.

La manifestare participă și gospodarii din Câmpulung Moldovenesc care, în fermele proprii, cresc animale, care sunt evaluate de către o comisie de specialitate.

Programul include și organizarea de standuri cu produse lactate, avicole, pomicole, ale marilor și micilor procesatori.

Totodată, se vor vizita și se va face bonitarea standurilor, se vor desfășura demonstrații și expoziții ale meșterilor populari și vor avea loc expoziții de artă culinară tradițională din Bucovina, de utilaje pentru prelucrarea lemnului, de animale, precum și degustări de produse specifice zonei preparate la stână.

Cei prezenți la târg se vor bucura și de un spectacol folcloric susținut de ansamblurile ‘Floare de colț’ din Câmpulung Moldovenesc, ‘Moștenitorii Bucovinei’ din Gura Humorului, ‘Arcanul’ din Fundu Moldovei, ‘Țărăncuțele’ și ‘Flori de cireș’ din Republica Moldova, ‘Bujor de munte’ din Cârlibaba, ‘Flori de Bucovina’ din Sadova și ‘Cetina’ din Vama. Acestora li se vor alătura Formația ‘Acustic’, Grupul vocal-instrumental ‘Piatra Șoimului’, formația de dansuri populare ‘Plaiurile Pojorâtei’ și Orchestra ‘Doina Rarăului’ din Câmpulung Moldovenesc.

Vor susține recitaluri interpreții de muzică populară Nicoleta Hafiuc, Cornelia Ștefan, Adriana Bucevschi, Geta Zbranca și George Finiș.

AGERPRES/(A — autor: Silvia Marcu, editor: Dănuț Pușcașu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva