Facebook Twitter Email

Peste 2.300 de persoane participă, sâmbătă, în Parcul Izvor, la un cros umanitar a cărui taxă de înscriere este donată integral în scopul achiziționării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operație de mastectomie.

Organizatorii evenimentului își propun achiziționarea și donarea a 400 de proteze mamare.

“Ne propunem să sensibilizăm opinia publică privind cancerul la sân și să demarăm două acțiuni simultane. Una se referă la prevenție, pentru că tuturor adulților care se înscriu la această cursă le dăm un voucher de ecografie mamară sau de consultație ginecologică și taxa lor de participare este folosită pentru achiziția de proteze mamare pentru femeile cu cancer la sân. Vrem în același eveniment să facem și o acțiune de prevenție, dar și o acțiune de susținere a celor care din nefericire trec prin această experiență”, a declarat președintele Asociației Casiopeea, Marina Oțelea.

Ea a precizat că în urma evenimentului speră să strângă “cel puțin 20.000 de euro”, pentru că scopul organizatorilor este de a dona 400 de proteze mamare.

La eveniment a fost prezent și ambasadorul Franței, Francois Saint-Paul, care a afirmat că “lupta împotriva cancerului la sân este foarte importantă”, adăugând că, atunci când este depistat și tratat la timp, acesta poate fi învins.

Asociația Casiopeea organizează în Parcul Izvor cea de-a VI-a ediție a Marșului și Crosului Casiopeea — crosul roz împotriva cancerului la sân.

Crosul Casiopeea este o acțiune umanitară, bianuală cu ediții în Brașov și București, care vizează mobilizarea de parteneri prin achitarea taxei de înscriere de 40 de lei / adult sau o donație de 1 până la 5 lei, respectiv 20 de lei copiii și adolescenții înscriși, în scopul achiziționării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operație de mastectomie.

Câștigătorii curselor vor primi premii constând în produse oferite de sponsorii evenimentului.

AGERPRES/(A, AS — autor: Florentina Ștefănescu, editor: Vicențiu Purcărea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva