Facebook Twitter Email

Ziua mondială a contracepției este marcată la 26 septembrie. Lansată în 2007, această zi are misiunea de a crește gradul de conștientizare privind contracepția și pentru a facilita tinerilor accesul la informații privind sănătatea lor sexuală și reproductivă.

Ziua mondială a contracepției este susținută de o coaliție formată din 12 organizații internaționale non-guvernamentale (ONG-uri), organizații guvernamentale și societăți științifice și medicale, cu specificul activități în domeniul sănătății sexuale și reproductive, sponsorizată de Bayer HealthCare.

Tema din acest an “Este viața ta, este viitorul tău” își propune să încurajeze tinerii să-și asume responsabilitatea prevenirii unei sarcini nedorite și a bolilor cu transmitere sexuală. Ediția din acest an a zilei va fi însoțită de o campanie digitală, care se adresează în mod direct adolescenților și tineri, urmărind atingerea obiectivului — o lume în care se dorește fiecare sarcină, potrivit www.your-life.com.

Scopul campaniei este de a atrage atenția asupra importanței sănătății reproducerii și a planificării familiale, de informare și de creștere a interesului populației, mai ales a adolescenților și tinerilor, cu privire la importanța utilizării metodelor contraceptive, cunoașterea tuturor opțiunilor, pentru prevenirea sarcinilor nedorite.

În acest an mai multe orașe din România organizează acțiuni de informare-educare în unitățile de învățământ, de consiliere pentru tineri în cadrul sfatului premarital, de instruire a asistenților comunitari și a mediatori sanitari.

În România, Ziua mondială a contracepției este susținută de Fundația Tineri pentru Tineri și Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS). Începând cu 2010, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică organizează și finanțează campania acestei zile în fiecare an. În 2010, România a fost una din cele 70 de țări care au participat la sondajul internațional “Contracepția: cine este responsabil până la urmă?”.

În fiecare an, țări și regiuni din întreaga lume organizează evenimente pentru a marca Ziua mondială a contracepției pentru a îmbogăți cunoștințele populației privind contracepția și îmbunătățirea educației în ceea ce privește reproducerea și menținerea sănătății sexuale.

AGERPRES/ (Documentare-Daniela Dumitrescu, editor: Mariana Zbora-Ciurel)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva