Facebook Twitter Email

Pateul din ficat de prepeliță și ouăle marinate de prepeliță sunt considerate deja un brand al orașului Băbeni, susține primarul Sorin Bâzâc.

“În cartierul Pădurețu avem cea mai mare fermă avicolă din județ și cred că printre cele mai mari din România. Cu o capacitate de peste 100.000 de prepelițe, în pădurea Zmeoaica, departe de zgomotele și poluarea orașului, la Băbeni se prepară cele mai ecologice produse am putea spune. Aici, prepelițele sunt crescute într-un mediu sănătos, cu aer curat, hrană naturală și apă de izvor, în condiții de igienă maximă. Ferma are în dotare o secție pentru prepelițe ouătoare, una pentru prepelițe de carne, una de reproducție și tineret, o secție de incubare si eclozare, laborator propriu și o secție de abatorizare, toate fiind dotate și autorizate conform reglementărilor în vigoare”, a precizat edilul din Băbeni.

Acesta spune că ferma din Băbeni are contracte de desfacere cu zeci de restaurante, inclusiv unele din capitală, specialitatea cea mai căutată fiind ouăle marinate și cele în saramură precum și pateul din ficat de prepeliță.

În afara acestor produse, la Băbeni se mai pregătește pastrama vânătorească de prepeliță, ambalată în ATM sau vid, pateu din carne de prepeliță (produs sterilizat), pateul din carne de prepeliță cu ciuperci (produs sterilizat), maioneză din ouă de prepeliță cu ulei floarea soarelui (produs pasteurizat) sau maioneza din ouă de prepeliță cu ulei de rapiță (produs pasteurizat).

AGERPRES/(AS-autor: Liviu Popescu, editor: Diana Dumitru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva