Facebook Twitter Email

Sportivii Mirona Gliga și Roman Cificli au reușit, în premieră în istoria dansului sportiv românesc, să urce pe primul loc la Campionatul Mondial de Adult Show Latin, care s-a desfășurat în Chengdu (China), în perioada 5-6 septembrie, a anunțat Federația Română de Dans Sportiv.

Foto: (c) Federația Română de Dans Sportiv

Show-ul reghinenilor de la Clubul de Dans Sportiv ”Dansul Viorilor” Reghin s-a intitulat ”Roman’s touch” — ”Atingerea lui Roman”— și a fost construit în jurul unei povești de iubire dintre un bărbat orb și o femeie modernă. Momentul artistic a fost pregătit de cei doi cu ajutorul mai multor antrenori de dans, coregrafi și cu sprijinul regizorului Radu Olăreanu, se arată într-un comunicat de presă, remis de Federația Română de Dans Sportiv.

Potrivit federației, Mirona Gliga și Roman Cificli au depășit perechile din Italia, Rusia, Cehia, Germania, Spania și Franța. Anul trecut, cei doi dansatori s-au clasat pe locul al patrulea la aceeași competiție.

Aceasta este prima medalie de aur în competițiile mondiale de dans sportiv pentru adulți, după două medalii de aur la campionatele mondiale de dans sportiv pentru juniori.

În 2014, sportivii târgumureșeni Paul Moldovan și Cristina Tătar au cucerit titlul mondial la categoria Under-21 Latin, la Campionatul Mondial de dans sportiv WDSF de la Calvia (Spania), după ce, în 2012, același cuplu a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de la Beijing, la categoria 16-18 ani, secțiunea latino.

AGERPRES/(AS — autor: Dorina Matiș, editor: Mihai Țenea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva