Facebook Twitter Email

Jacqueline BissetActrița britanică Jacqueline Bisset a fost de curând într-o vizită în România. Aceasta a ajuns și la Alba Iulia. Miercuri, 2 septembrie, Jacqueline a postat câteva fotografii făcute în Orașul Unirii, în timpul discuţiei cu preotul Ioan Nicolae, dar şi în faţa bisericii cunoscută sub numele „Arca lui Noe” din cartierul Micești. Actrița spune despre biserica ortodoxă că este o combinație perfectă între simplitatea din exterior și măreția picturilor din interior. „Arca lui Noe” este cea mai originală şi, în acelaşi timp, una dintre cele mai frumoase biserici ortodoxe din România.

Bisset biserica 4„Tocmai ce m-am întos dintr-o vizită în frumoasa Românie. A fost extrem de cald, dar zona rurală este una din cele mai frumoase pe care le-am văzut, este superbă, proaspătă și încă plină de flori sălbatice la munte. Am vizitat o minunată piesă arhitecturală, realizată de prietenul meu Dorin Ștefan, renumit pe de-o parte, briliant și simpatic (soțul Andei Ștefan, cel mai trendy designer de interior). Este în Alba Iulia, Transilvania. O biserică ortodoxă, pictată excepțional în interior, dar incredibil de simplă în exterior. O proporție perfectă și o experiență emoționantă”, a scris actrița Jacqueline Bisset pe pagina sa de facebook.

Bisset biserica 3Biserica are două hramuri, „Sfinţii Ioan Botezătorul, Teologul şi Gură de Aur” şi „Sfinţii martiri Brâncoveni” şi a fost ctitorită în perioada 2007 – 2015 de către fundaţia Transavia, în colaborare cu Parohia Cartier Nou II, păstorită de preotul Ioan (Jan) Nicolae. Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă în 31 mai 2007.

Un star international adevãrat, Jacqueline Bisset a avut roluri diverse, de la dramã la comedie în mai mult de 50 de filme, pentru care a câstigat aprecierea atât a criticilor, cât si a publicului. Ea trece cu usurintã de la teatru la televiziune, fie în Statele Unite, fie în Europa, jucând în englezã sau în francezã.

Bisset a jucat si în productia Warner Bros Dangerous Beauty (distribuitã peste ocean sub titlul A Destiny of Her Own). Filmul este amplasat în Venetia anilor 1560, iar ea întruchipeazã o femeie care îsi învatã fiica sã fie o curtezanã de succes si nu sotie, cãlugãritã sau slujitoare. Bisset a jucat alãturi de Catherine McCormack si Rufus Sewell.

Bisset biserica 2Bisset este bine cunoscutã pentru interpretãrile pline de fortã din filmele Under the Volcano, Anna Karenina, Forbidden si alãturi de George C. Scott în drama ABC, Choices. Adaptarea lui John Huston dupã romanul classic al lui Malcom Lowry, Under the Volcano, a adus-o alãturi de Albert Finney. Bisset s-a bucurat de unele dintre cele mai elogioase cronici din cariera ei, pe lângã o nominalizare la Globul de Aur la categoria “Cea mai bunã actritã de dramã”. Filmul a fost bine primit atunci când a avut premiera la Festivalul Filmului de la Cannes Film Festival si a avut succes în întreaga lume.

Ea s-a nãscut la Weybridge, Surrey, în Anglia, tatãl ei fiind medic scotian, iar mama o avocatã francezã. A început cu mici roluri în filme precum filmul lui Richard Lester The Knack din 1965, în Arrividerchi Baby, cu Tony Curtis, din 1966 si un rol foarte mic în filmul lui Roman Polansky Cul-de-Sac din 1966.

sursa: proalba

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva