Facebook Twitter Email

Cei care au fost alesi au datoria sa munceasca pentru comunitate. In caz contrar cineva o sa-i sanctioneze. O femeie, de pilda, a dat in judecata Primaria ca sa-i asfalteze drumul. Si a castigat.

 Victoria ei i-a inspirat si pe altii care au inceput sa-si ceara drepturile. Simona Niculescu este atat de ambitioasa incat in satul ei participa la sedintele Consiliului Local.

Vocea grava a unei doamne care-si cere drepturile cetatenesti a scos din letargie in ultima vreme locuitorii satului Baiculesti din Arges.

Decizia de a chema primaria in instanta a luat-o intr-o zi cand nu s-a mai putut intoarcea acasa.

Simona Niculescu s-a mutat in Baiculesti in urma cu trei ani. Voia sa locuiasca la tara , iar un anunt in ziar i-a atras atentia. I-a placut locul si mai ales sentimentul ca se simtea acasa. Revenea in tara dupa mai bine de 30 de ani traiti la Paris.

A revendicat averea familiei pentru care s-a luptat 20 de ani in tribunale, apoi a decis impreuna cu sotul si fiul lor Vladimir sa se mute la tara. Intr-un loc in care sa traiasca frumos.

La scurt timp a inteles ca planurile lor sunt date peste cap de autoritatile locale pe care a decis sa le invete ca au fost alesi ca sa serveasca oamenii comunitatii. Asa a inceput “manifestul de la Baiculesti”.

In document ii indemna pe oameni sa nu mai accepte cheltuiala aberanta a banului public.

Pentru ca i s-a dus vestea in sat, in ziua in care echipa ProTv a ajuns la ea, discuta cu un localnic amendat cu 200 de lei pentru ca n-a incheiat contract de salubritate.

Pentru ca mai bine de sase luni n-au pus in aplicare hotararea instantei, primaria s-a ales cu un nou proces si o noua sentinta: vor fi obligati sa plateasca 100 de lei pe zi despagubiri pentru fiecare zi de intarziere pana la elaborarea unei hotarari de Consiliu care sa prevada reabilitarea drumului.

Si-n vreme ce primarul se scuza ca n-are documentatia, in birou intra un consilier local, total nemultumit de spritul civic al Simonei Niculescu.

Ghinionul alesilor locali se numeste de azi Simona Niculescu. A construit un site pe care a incarcat toate documentele si toti pasii pe care i-a facut in lupta ei cu autoritatile. Oamenii vor afla de la ea ca au drepturi. Ca pot sa le puna intrebari si sa-I controleze cum cheltuiesc banii publici, ca se pot duce la sedinte si se pot opune proiectelor aberante.

Sursa: protv

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva