Facebook Twitter Email

· La 16 februarie 2011, Guvernul Regional Kurd a semnat contracte cu trei firme straine pentru studiul de fezabilitate si proiectarea retelelor de tramvaie in orasele Erbil, Sulaimaniyah si Duhok (capitale ale provinciilor care formeaza Regiunea Autonoma Kurdistan). Contractele au fost semnate de Ministerul kurd al Transporturilor si Comunicatilor si firmele italiene F.G. TECNOPOLO (pentru Erbil) si SGI (pentru Sulaimaniyah) si cu firma romaneasca TERRA NOVA (pentru Duhok). Contractele au o valoare totala de aprox. 6,8 mil.USD.

· Iranul a fost de acord sa creasca exportul de energie electrica in Irak la peste 1000 MW (ceea ce reprezinta aprox. 1/5 din productia totala a Irakului). Iranul lucreaza la doua linii de inalta tensiune care vor lega reteaua nationala de provinciile irakiene din zona de frontiera. Pe una dintre linii, care este conectata cu Provincia irakiana Diyala, se exporta peste 600 MW; cea de-a doua, inca neterminata, va conecta Iranul cu Provincia irakiana Maysan. Anuntul a fost facut la 23 februarie 2011 in timpul vizitei la Teheran a unei delegatii irakiene condusa de vicepremierul pentru probleme de energie Hussain al-Shahristani.

· Guvernul Irakului va cere Parlamentului sa suspende aplicarea noii legi privind taxele vamale. Legea stabileste taxe la importul a peste 8000 de articole si trebuie sa intre in vigoare la 6 martie 2011. Noul sistem de licente de import ar aduce la bugetul statului aprox. 855 mil.USD in 2011. Dar aplicarea legii va fi cu siguranta suspendata datorita faptului ca Guvernul doreste sa calmeze furia populara generata de preturile mari si nivelul de trai scazut.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva